ΣΧΕΣΕΙΣΖΕΥΓΑΡΙΑ

Τα ψέματα που λένε όσοι απατούν

Έχεις πολύ βάσιμες υποψίες ότι σε απατά, αλλά εκείνος – προφανώς – δεν πρόκειται να το παραδεχτεί. Κι αυτά είναι τα ψέματα που θα ακούσεις.

Τα ψέματα που λένε όσοι απατούν

Κοιτάει το κινητό του όλη την ώρα, μα δεν σ’ αφήνει να το δεις. Έρχεται αργά στο σπίτι, με χαζές δικαιολογίες, η στάση του απέναντί σου έχει αλλάξει και τα πάντα αποτελούν αιτία για καυγά. Κι εσύ αρχίζεις να φρικάρεις όλο και περισσότερο, γιατί νιώθεις πως η πιθανότητα να σε απατάει γίνεται όλο και πιο ρεαλιστική.

Θα σε συμβουλεύαμε να μην αρχίσεις τις κατηγορίες χωρίς να έχεις πραγματικά βάσιμες υποψίες, επειδή αυτό θα σε βάλει σε πολύ μεγαλύτερους μπελάδες. Αυτό, όμως, που μπορείς να κάνεις, είναι να τον ρωτήσεις τι συμβαίνει. Πες ότι έχεις παρατηρήσει αλλαγές στην σχέση σας, και ότι θες να τον βοηθήσεις, αν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Αν αρχίσει να σου απαντάει γενικολογίες, τότε μάλλον κάποιο λάκκο έχει η φάβα.

Και αυτά είναι τα ψέματα, ή μάλλον, οι δικαιολογίες που θα σου πει για να αλλάξει την κουβέντα ή – ακόμα χειρότερα – να ρίξει το φταίξιμο πάνω σου.

Ζητάς πάρα πολλά
Στην περίπτωσή του, “πάρα πολλά” σημαίνει ότι θες απλά να μάθεις τι γίνεται στην ζωή του και είναι τόσο ανήσυχος. Θύμισέ του ότι αυτές οι συζητήσεις είναι πράγματα που συμβαίνουν σε μια σχέση.

Ξεκόλλα από πάνω μου
Από την μία, μπορεί να μην έχει απόλυτο άδικο, καθώς η αναστάτωσή σου μπορεί να σε έχει κάνει να αντιδράς αρκετά έντονα. Από την άλλη, σου έδωσε δικαιώματα και πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Είσαι παρανοϊκή
Μελέτες έχουν αποδείξει ότι από το συνολικό ποσοστό γυναικών που τις έχει αποκαλέσει παρανοϊκές ο γκόμενός τους, περίπου το 4% πάσχουν όντως από την διαταραχή, ενώ οι υπόλοιπες απλά έχουν πολύ κακό γκόμενο.

Είσαι νευρωτική
Νευρωτική, δηλαδή άλλος ένας τρόπος να σε πει παρανοϊκή, τρελή, και ό,τι άλλο φανταστείς. Γενικά μπορούμε να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε λέξεις που δεν καταλαβαίνουμε τι ακριβώς σημαίνουν (ειδικά αν είναι λέξεις που κάνουν καθημερινά ανθρώπους να υποφέρουν) για να μειώσουμε τις συντρόφους μας;

Μήπως εσύ με κερατώνεις και απλά θες να καλύψεις τον εαυτό σου;
Ανάποδη ψυχολογία από δεκαπέντε πλευρές. Ξέρει ότι ξέρεις ότι κερατώνει, γι’ αυτό σου λέει ότι ξέρει ότι κερατώνεις εσύ, ώστε να καλύψει το γεγονός ότι ξέρεις κάτι που δεν θα έπρεπε να ξέρεις. Αντίο για πάντα.

Με καταπιέζεις!
Ειλικρινά δεν έχουμε βρει κάποιον τρόπο να απαντήσεις με λέξεις σ’ αυτό χωρίς να γίνουμε προσβλητικοί, οπότε απλά κοίτα τον στα μάτια λες και πέταξε την μεγαλύτερη κοτσάνα του κόσμου.

Θ.Δ.


σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Φυλάμε έναν άγγελο μέσα μας. Πρέπει να είμαστε οι προστάτες αυτού του αγγέλου."

Ζαν Κοκτώ

  • 1895 - Οι Γάλλοι κινηματογραφιστές και εφευρέτες Ογκύστ και Λουί Λυμιέρ δημιουργούν την πρώτη τους ταινία: την Έξοδος από το εργοστάσιο Λυμιέρ (La sortie des usines Lumière), που αποτυπώνει την έξοδο των εργατών από το εργοστάσιό τους.
    1945 Ο Αδόλφος Χίτλερ δίνει την διαταγή «Νέρων», βάσει της οποίας η Βέρμαχτ πρέπει, όσο οπισθοχωρεί, να καταστρέφει τα πάντα, ώστε ο εχθρός να βρει μονάχα καμμένη γη. Έτσι αγνοεί τελείως την τύχη ακόμη και του γερμανικού λαού.
    2004 - Η Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα γίνεται Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. Είναι η πρώτη γυναίκα που γίνεται πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.

© 2002-2018 MEDIA2DAY