5 απλά βήματα για την τέλεια σχέση

Για να είναι τέλεια μια σχέση, δεν θέλει υπερπροσπάθεια. Θέλει απλά κατανόηση, και να ξέρεις τι κάνεις!
5 απλά βήματα για την τέλεια σχέση
Μια σχέση μπορεί να είναι υπέροχη, ειδικά αν είναι λειτουργική. Είσαι με ένα άτομο που αγαπάς και σε αγαπάει, φροντίζετε ο ένας τον άλλο, είστε στήριγμα στις δύσκολες στιγμές, και ταιριάζετε σε πράγματα που πίστευες πως δεν θα ταίριαζες ποτέ με άλλον άνθρωπο. Οι σχέσεις, όμως, είναι και κάτι δύσκολο. Μπορεί να προκύψουν κάθε είδους προβλήματα, και αν δεν προσέξεις, σύντομα το τέλειο όνειρο θα γίνει εφιάλτης.

Εκτός κι αν βάλεις καλά στο μυαλό σου τις παρακάτω συμβουλές…

Μην τρώγεσαι χωρίς λόγο
Μπορεί να είσαι γενικότερα άτομο που θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο. Στην δουλειά σου, αυτό σε έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Στις φιλίες σου, ίσως να σου έχει δώσει τον τίτλο “η μαμά της παρέας”. Στην σχέση σου, αυτό δεν θα σου βγει σε καλό. Το ότι δύο άνθρωποι επιλέγουν να μοιραστούν την ζωή τους δεν σημαίνει πως σταματούν αυτομάτως να έχουν και προσωπική ζωή. Σταμάτα να προσπαθείς να ελέγξεις το παραμικρό, αλλιώς θα δεις σιγά-σιγά τους καυγάδες σας να γίνονται όλο και χειρότεροι.

Ο καθένας το δικό του
Μπορεί, όπως είπαμε, να έχετε ταιριάξει σε πράγματα τόσο συγκεκριμένα, τόσο προσωπικά, που ειλικρινά δεν ξέρεις αν θα υπάρξει ξανά άνθρωπος που να σε καταλαβαίνει τόσο πολύ. Κι αυτό είναι τέλειο. Αλλά είναι εξίσου σημαντικό να κάνετε και πράγματα χωριστά. Κανένα ζευγάρι που γίνεται αυτοκόλλητο δεν καταλήγει καλά. Χρειάζεσαι τον χώρο και τον χρόνο σου, και το ίδιο χρειάζεται κι ο σύντροφός σου.

Κάντε καινούρια πράγματα
Είτε μόνοι, είτε μαζί, το να δοκιμάζετε καινούρια πράγματα είναι αυτό που έχετε και οι δύο ανάγκη στην ζωή σας. Βρήκατε έναν καλό σύντροφο, ωραία. Αλλά η ιστορία σας δεν τελειώνει εδώ. Μην αφήσετε την ρουτίνα να σας καταστρέψει. Μην βολεύεστε μόλις τα πράγματα αρχίσουν να πηγαίνουν καλά. Η ζωή είναι για να την ζούμε!

Μην ξεχνάτε τους φίλους
Μπορεί οι ξεχωριστές σας παρέες να μην κολλάνε και τόσο πολύ μεταξύ τους. Εντάξει, δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου. Το πιο σημαντικό είναι να μην γίνετε σαν εκείνους τους ανθρώπους που με το που βρίσκουν σχέση ξεχνούν όλους τους άλλους ανθρώπους στην ζωή τους. Να θυμάσαι, άλλωστε, ότι οι σχέσεις έρχονται και φεύγουν, αλλά οι φίλοι μένουν για μια ζωή.

Φρόντισε τον εαυτό σου
Την σωματική σου υγεία, την ψυχολογική σου υγεία… Φρόντισε τον εαυτό σου, επειδή είναι το πιο σημαντικό πράγμα που έχεις. Μην αφεθείς στην σχέση σου, και μην εξαρτάσαι από κανέναν. Αν δεν φροντίσεις εσύ να είσαι καλά και να προσέχεις τον εαυτό σου, δεν μπορείς να περιμένεις από κανέναν να το κάνει. Ναι, ούτε από την σχέση σου· το να αφήνεσαι 100% στα χέρια κάποιου άλλου, που έχει τα δικά του προβλήματα να σκεφτεί, είναι πάρα πολύ άδικο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v