Γιατί είναι κολλημένος με την πρώην του;

Κάνουμε μια απόπειρα να απαντήσουμε σε ένα από τα πιο επίπονα ερωτήματα για τις σχέσεις: Γιατί δεν μπορεί να ξεκολλήσει από την πρώην του;
Γιατί είναι κολλημένος με την πρώην του;
Είναι μια ερώτηση που έχει βασανίσει πολύ κόσμο. Και που σχεδόν ποτέ δεν μπορεί να απαντηθεί με την δύναμη της λογικής. Είναι κάτι που μπορεί να χτυπήσει τις χειρότερες, πιο κρυφές σου ανασφάλειες. Και όσες φορές κι αν πεις στον εαυτό σου ότι δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι, ότι είσαι ένα εντελώς διαφορετικό άτομο που έχει να προσφέρει πολλά…

…δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί είναι ακόμα τόσο κολλημένος με την #$@!%# πρώην του.

Μήπως φταίει το σεξ;
Αν ήταν το καλύτερο σεξ της ζωής του, μπορεί να δυσκολεύεται να το ξεπεράσει. Και δεν υπάρχει κάτι που να μπορούμε να πούμε για να το κάνουμε να ακουστεί καλύτερο. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει εσύ να μεταμορφωθείς σε πορνοστάρ.

Μήπως η πρώην τα πάει πολύ καλά;
Όταν ένα ζευγάρι χωρίζει, όσο φιλικός κι αν είναι ο χωρισμός, κατά βάθος και οι δυο τους θέλουν να δουν ο ένας τον άλλο να αποτυγχάνει. Στα πάντα. Και αν συμβεί το ανάποδο, αν δει δηλαδή την πρώην του να γίνεται σούπερ επιτυχημένη μετά από αυτόν, ο εγωισμός του θα πληγωθεί. Και ένας πληγωμένος εγωισμός σημαίνει πολλά περίεργα αισθήματα.

Μήπως είσαι απλά η καβάτζα του;
Δεν ξεπέρασε ποτέ την πρώην. Άκουσε από κάπου εκείνη την κλισεδιά, ότι “ο έρωτας με έρωτα περνάει”. Σκέφτηκε να το δοκιμάσει. Κι εσύ την πάτησες.

Μήπως θέλει να σε ελέγχει;
Ξέρει πως το να μιλάει συνέχεια για την πρώην του σε κάνει να αισθάνεσαι άσχημα. Και το χρησιμοποιεί για να μπορεί συνεχώς να σε κάνει ό,τι θέλει και να σε χειρίζεται συναισθηματικά. Πολύ εύκολος τρόπος για να το καταλάβεις: Άκου προσεκτικά αυτά που θα πει την επόμενη φορά που θα καυγαδίσετε. Μήπως αρχίσει να την αναφέρει πάνω που καταφέρεις να τον στριμώξεις;

Μήπως έχει μετανιώσει τον χωρισμό του;
Μήπως η δική σας σχέση δεν είναι εν τέλει αυτό που ήθελε; Μήπως ο χωρισμός από την πρώην του ήταν το μεγαλύτερο λάθος που (πιστεύει ότι) έκανε ποτέ; Μήπως θα έπρεπε να σου το πει ευθέως, και να τελειώνετε;

Μήπως η πρώην του άλλαξε;
Συμβαίνει. Κάνεις σχέση, δεν κολλάτε, χωρίζετε, και μετά από έναν χρόνο μαθαίνεις ότι αυτό το άτομο έχει πραγματικά αλλάξει. Σε αυτή την περίπτωση, μιλάμε για προσωπικότητα, και όχι για εμφάνιση. Γιατί αν έφαγε πάλι κόλλημα με την πρώην του επειδή ομόρφυνε, είναι επιφανειακός και αδικαιολόγητος.

Μήπως άλλαξε εκείνος;
Συμβαίνει. Πιο σπάνια, αλλά συμβαίνει. Μπορεί να έκανε την εσωτερική αναζήτηση που έπρεπε, και να κατέληξε σε σημαντικά συμπεράσματα. Το σημαντικότερο εκ των οποίων είναι πως πλέον μπορεί να δώσει στην πρώην του αυτά που δεν μπορούσε να της δώσει παλιότερα.

Μήπως θέλει απλά προσοχή;
Μπορεί να μην του φτάνει η προσοχή που του δίνεις εσύ, η νυν. Μπορεί να θέλει και λίγη από την προσοχή της πρώην. Επειδή υπάρχουν άνθρωποι που δεν πρόκειται ποτέ να ικανοποιηθούν με τίποτα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v