Πιο ευτυχισμένοι όσοι κάνουν ελεύθερες σχέσεις

…ή έτσι δηλώνει τουλάχιστον μια καινούρια έρευνα.
Πιο ευτυχισμένοι όσοι κάνουν ελεύθερες σχέσεις
Μια πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν απέδειξε πως οι άνθρωποι που κάνουν ελεύθερες σχέσεις είναι πιο ευτυχισμένοι σε σχέση με όσους επιμένουν… μονογαμικά. Μελετήθηκαν πληροφορίες για τις σχέσεις 2.100 συμμετεχόντων, από τους οποίους οι 1.500 βρίσκονταν σε μονογαμική σχέση, και οι 600 σε μη μονογαμικές, ελεύθερες σχέσεις.

Σε ό,τι είχε να κάνει με το μέγεθος της αγάπης, αλλά και την ικανοποίησή τους από την σχέση, οι δύο ομάδες δεν εμφάνισαν σχεδόν καθόλου διαφορές. Στο θέμα της ζήλειας και της εμπιστοσύνης, όμως, φαίνεται πως οι συμμετέχοντες που βρίσκονταν σε ελεύθερη σχέση κέρδιζαν έδαφος.

Κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό να οφείλεται σε δύο παράγοντες:
*Οι άνθρωποι σε ελεύθερες σχέσεις κάνουν περισσότερο σεξ.
*Η ελεύθερη σχέση κάνει την ανάγκη για επικοινωνία ακόμα μεγαλύτερη, συνεπώς οι σύντροφοι μιλάνε περισσότερο για όσα τους απασχολούν.

Ένα ακόμα δεδομένο, βέβαια, που ίσως να μην είναι και το καλύτερο νέο, είναι πως οι άνθρωποι σε ελεύθερες σχέσεις νιώθουν μεν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, αλλά κυρίως για τον “πρωταρχικό” σύντροφο. Βέβαια, αυτό ισχύει μόνο για τις πολυσυντροφικές σχέσεις, όπου οι δύο “αρχικοί” σύντροφοι είναι ελεύθεροι να έχουν παράλληλες σχέσεις με άλλα άτομα, και δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε σχέσεις που είναι απλώς ελεύθερες από την άποψη του σεξ.

Ποια είναι η δική σας γνώμη για αυτή την μελέτη; Έχετε βρεθεί ποτέ σε παρόμοια σχέση;

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v