5 πράγματα που θα τον ξενερώσουν άσχημα

Όχι, δεν είναι το να μιλάς για περίοδο, ούτε να το παίζεις δύσκολη. Αυτά που ξενερώνουν τους άντρες είναι διαφορετικά…
5 πράγματα που θα τον ξενερώσουν άσχημα
Ένα πρόχειρο γκάλοπ στους πιο κοντινούς σου φίλους μπορεί να σου δώσει μια καλή εικόνα σχετικά με το τι ξενερώνει τους άντρες στις γυναίκες. Από την άλλη πλευρά, ο καθένας έχει τις δικές του προτιμήσεις, οπότε πόσο σίγουρη μπορείς να είσαι ότι αυτά που ξενερώνουν τους φίλους σου είναι ο κανόνας;

Και ας μην αναφέρουμε ότι (σίγουρα) οι μισές από τις απαντήσεις που θα λάβεις θα έχουν να κάνουν με την εμφάνιση, και δεν θα πρέπει να σε απασχολούν. Οπότε το αρχικό μας ερώτημα παραμένει: Τι ξενερώνει τους άντρες;

Ευτυχώς, έχουμε μερικές απαντήσεις… που φαίνεται να ισχύουν για την πλειοψηφία.

Δεν κάνεις τίποτα με την ζωή σου
Από την μία, είναι ωραίο να νιώθεις σε μία σχέση πως είσαι προτεραιότητα. Αν, όμως, είσαι άντρας και η σύντροφός σου δεν έχει κυριολεκτικά τίποτα άλλο να ασχοληθεί, εκτός από εσένα και την σχέση σας, τότε το πράγμα χαλάει. Μια γυναίκα με ενδιαφέροντα, με δική της ζωή, που δεν περιμένει από έναν άντρα να “ολοκληρώσει” την προσωπικότητά της είναι πολύ πιο γοητευτική από κάποια που δεν έχει τίποτα σημαντικό να συμβαίνει στην ζωή της. Με απλά λόγια… μην φοβάσαι να είσαι ο εαυτός σου!

Δεν τον αφήνεις να αισθανθεί χρήσιμος
Κανένας δεν έχει δικαίωμα να σου πει τι να φορέσεις, πώς να ντυθείς, πόσο μακιγιάζ να βάλεις. Το σώμα σου – και πώς επιλέγεις να το καλύψεις – είναι 100% δική σου επιλογή. Και το ίδιο ισχύει για τις ικανότητές σου στο οτιδήποτε. Δεν έχεις τίποτα να αποδείξεις. Από την άλλη πλευρά, μια μεγάλη αλήθεια για τις σχέσεις είναι πως απαιτούν προσπάθεια, και από τα δύο μέλη τους. Χωρίς να θέλουμε να στηρίξουμε κανένα στερεότυπο, ίσως μερικές φορές θα ήταν ωραίο να τον αφήνεις να πιστεύει πως είναι “Ο Άντρας της σχέσης”. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως πού και πού θα του ζητήσεις να σου ανοίξει ένα βάζο που έχει μυστηριωδώς κολλήσει.

Οι λάθος λέξεις
Μικρό μυστικό: Οι περισσότεροι άντρες λατρεύουν τα βρωμόλογα στο κρεβάτι. Δεν είναι και τόσο δύσκολο να τους ανάψεις. Βέβαια, σε όλα υπάρχει κι ένα όριο. Όταν μεταμορφωθείς ξαφνικά στον θείο του τον ναυτικό, μάλλον δεν θα καλοπεράσει και τόσο. Ακόμα χειρότερα αν έχεις την τάση να του μιλάς σαν μωρό. Δεν ξέρουμε από πού ξεκίνησε αυτό το κίνημα, πότε κατάφερε να ξεφύγει από τις κλειστές kink κοινότητες και να περάσει στην mainstream συνείδηση, αλλά δεν είναι κάτι που θα ανάψει την πλειοψηφία των αντρών.

Μιλάς συνέχεια για το μέλλον
Όταν μια σχέση μετράει μερικούς μήνες (επιτυχημένης) πορείας, τότε οι συζητήσεις για το μέλλον δικαιολογούνται, και πρέπει να γίνονται. Αλλά αν από την αρχή δείχνεις πως σκέφτεσαι πράγματα που κανείς από τους δυο σας δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι θα γίνουν, ο σύντροφός σου θ’ αρχίσει να νιώθει ότι πνίγεται. Μην προτρέχεις, και φρόντισε να απολαμβάνεις το παρόν στην σχέση σου. Έτσι, δεν θα χρειαστεί καν να σκέφτεσαι πόσο τέλειο θα είναι το μέλλον σας, γιατί σύντομα θα το βιώνεις.

Κάνεις γενικεύσεις
…και αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος, που κάνουν καθημερινά γυναίκες και άντρες. Και αν το κάνεις κι εσύ, πρέπει να σταματήσεις. Μην αφήνεις μία (ή και δύο, ή και δέκα) κακές εμπειρίες του παρελθόντος να σου διαμορφώσουν την άποψή σου για ένα ολόκληρο φύλο. Οι γενικεύσεις θέλουν προσοχή.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v