Μύθοι για τον γάμο

Αυτά που σου είπαν για τον γάμο μάλλον δεν είναι το ίδιο με αυτά που όντως συμβαίνουν στον γάμο…
Μύθοι για τον γάμο
Κανείς δεν είναι έτοιμος για έναν γάμο. Ναι, το είπαμε. Είναι μια τεράστια αλλαγή, και υπάρχουν πολλά καινούρια δεδομένα για ένα ζευγάρι. Από την άλλη μεριά, όμως… Ίσως αυτά που ακούμε καθημερινά για τον γάμο να είναι κάπως υπερβολικά;

Ας ρίξουμε μια ματιά στους πιο χαζούς μύθους για τον γάμο—και μετά να εξηγήσουμε γιατί ακριβώς είναι τόσο χαζοί.

Μύθος: Χωρίς σεξ, πάει η σχέση
Εναλλακτικά (και πιο ζοφερά) “ο γάμος σκοτώνει το σεξ”. Σίγουρα, μέσα σε έναν γάμο, αρχίζει να υπάρχει μια ρουτίνα, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Πόσο μάλλον, το γεγονός ότι ένα παντρεμένο ζευγάρι μοιράζεται ακόμα περισσότερα πράγματα μπορεί να τους φέρει κοντά με έναν τρόπο που το σεξ δεν μπορεί. Ναι, το σεξ είναι πολύ σημαντικό για μία σχέση, αλλά δεν είναι το παν. Και, όπως κάθε τι, απαιτεί όρεξη και προσπάθεια.

Μύθος: Τα παιδιά κάνουν τα πάντα καλύτερα!
Σίγουρα όχι, και σίγουρα δεν πρόκειται να σώσουν μια σχέση που περνάει κρίση. Δεν είναι όλοι οι γάμοι φτιαγμένοι για να καταλήξουν να γίνουν πυρηνικές οικογένειες. Μερικοί άνθρωποι απλά δεν είναι φτιαγμένοι για να γίνουν γονείς. Μερικοί άνθρωποι έχουν άλλες προτεραιότητες. Και, σε κάθε περίπτωση, το μεγάλωμα ενός παιδιού είναι πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση που πρέπει να σκεφτείτε.

Μύθος: Πρέπει να παντρευτείς το άτομο που σε συμπληρώνει
Όχι. Επειδή είσαι ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος, και δεν χρειάζεσαι κανέναν για να σε συμπληρώσει, να γίνει το χαμένο κομμάτι από το παζλ σου. Έχουμε πει αρκετές φορές πόσο τοξικό είναι να κάνεις σχέσεις επειδή ακριβώς ψάχνεις να βρεις τον εαυτό σου μέσα σε άλλα άτομα, αλλά ο γάμος το πάει σε εντελώς νέα επίπεδα.

Μύθος: Αν είναι καλή η σχέση, δεν θα σκεφτείς ποτέ το διαζύγιο
Το διαζύγιο είναι πάντα μία πιθανότητα. Όπως σε όλες τις σχέσεις είναι πιθανότητα ο χωρισμός. Μερικά πράγματα είναι απλά αυτό που είναι, και μπορούμε να το αποδεχτούμε, αντί να το σκεφτόμαστε και να το αφήνουμε να μας επηρεάζει χωρίς λόγο.

Θ.Δ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v