Πώς να του δείξεις ότι τον νοιάζεσαι

Απλοί, μικροί και πανέμορφοι τρόποι για να του δείξεις καθημερινά ότι τον νοιάζεσαι…
Πώς να του δείξεις ότι τον νοιάζεσαι
Μερικές φορές, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Όσες φορές κι αν πούμε στο άτομο που αγαπάμε πόσο νοιαζόμαστε για αυτό, πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στην ζωή μας, από ένα σημείο και μετά οι λέξεις θ’ αρχίσουν να χάνουν το νόημά τους.

Τι συμβαίνει όμως με τις πράξεις; Αντί να λέμε και να ξαναλέμε τα ίδια πράγματα κάθε μέρα, μέχρι να τα κάνουμε να ακούγονται κενά, γιατί να μην επιλέξουμε να δείχνουμε με κάθε τρόπο πόσο πολύ αγαπάμε αυτόν τον άνθρωπο που έχουμε δίπλα μας;

*Να τον φιλάς. Φίλα τον όταν ξυπνάτε το πρωί, και δεν έχετε ακόμα βουρτσίσει τα δόντια σας. Φίλα τον πριν φύγετε απ’ το σπίτι, και φίλα τον το βράδυ, πριν πέσετε και οι δυο για ύπνο. Να τον φιλάς χωρίς λόγο, απλά και μόνο επειδή βρίσκεται εκεί.

*Μην φοβάσαι να τον αγγίξεις. Τα αγγίγματα δεν τα φυλάμε μόνο για το κρεβάτι. Αγκάλιασέ τον, καν’ του ένα χάδι, παίξε με τα μαλλιά του.

*Πες του ευχαριστώ. Έχουμε μάθει να λέμε αυτή την λέξη μόνο όταν κάποιος κάνει κάτι τρομερό για εμάς, αλλά μερικές φορές ένα ειλικρινές ευχαριστώ για τα πιο απλά πράγματα είναι που θα κάνει την διαφορά, που μπορεί να του φτιάξει ολόκληρη την μέρα.

*Πες του κάτι όμορφο. Ναι, ακόμα κι αν ξύπνησε στραβά, ή αν τα μαλλιά του είναι αλλοπρόσαλλα και τον πνίγει το στρες. Μια όμορφη κουβέντα από ‘σένα μπορεί να του αλλάξει την διάθεση.

*Μάθε να ζητάς συγγνώμη, αν κάνεις κάτι που τον πλήγωσε. Όσο περισσότερο κρατάτε και οι δύο αυτά τα άσχημα αισθήματα μέσα σας, τόσο πιο βαθιές θα γίνονται οι ρωγμές στην σχέση σας. Ζήτα συγγνώμη απ’ την καρδιά σου, και όχι απλά για να το πεις.

*Δείξε του εμπιστοσύνη. Μην αφήνεις την ανασφάλειά σου να προβάλλεται πάνω του. Η εμπιστοσύνη είναι ό,τι πιο δυνατό σε μία σχέση.

*Φτιάξε κάτι νόστιμο για να φάτε, ειδικά αν δεν συνηθίζεις να μαγειρεύεις. Είναι μια πολύ όμορφη κίνηση—και, ποιον κοροϊδεύουμε; Το φαγητό φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά.

*Καν’ του ένα μικρό δωράκι. Ακόμα κι αν είναι μια κούπα απ’ τον αγαπημένο του καφέ απ’ έξω. Τι είναι μια σχέση, αν όχι δύο άτομα που κάθε μέρα δίνουν στον άνθρωπο που αγαπούν;

*Περάστε χρόνο μαζί. Ναι, ακόμα κι αν δεν έχετε όρεξη και καταλήξετε στον καναπέ με τις πιτζάμες. Μέσα στην καθημερινότητα, στο στρες, στις ευθύνες της δουλειάς και όλα τα προβλήματα, ο χρόνος που περνάτε μαζί πρέπει να είναι αυτό που σας θυμίζει πως, στο τέλος, όλα θα πάνε καλά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v