10 σημάδια ότι βρίσκεσαι σε σούπερ σχέση

Είναι η σχέση σου ιδανική; Μην αναρωτιέσαι άλλο. Έχουμε δέκα σημάδια που θα το επιβεβαιώσουν.
10 σημάδια ότι βρίσκεσαι σε σούπερ σχέση
Υπάρχουν σχέσεις, και μετά υπάρχουν και σούπερ σχέσεις. Σχέσεις που μας κάνουν χαρούμενους, που μας κάνουν καλύτερους, που μας στηρίζουν και μας καλύπτουν. Αν βρίσκεστε σε μία τέτοια σχέση, συγχαρητήρια, είστε ανάμεσα στους τυχερούς αυτού του κόσμου. Αν δεν είστε βέβαιοι ότι έχετε μια τέτοια σχέση, τα σημάδια που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν να την αναγνωρίσετε.

Γελάτε μαζί. Και γελάτε πολύ. Έχετε τα δικά σας inside jokes, αλλά έχετε κι εκείνες τις στιγμές που απλά κάνετε ανοησίες/ γκριμάτσες/ αστείες μιμήσεις για να κάνετε ο ένας τον άλλο να γελάσει.

Λέτε τη γνώμη σας, χωρίς να τη φιλτράρετε, χωρίς να τη στρογγυλεύετε, χωρίς να ανησυχείτε τι θα σκεφτεί ο άλλος για τη γνώμη σας, ή τι θα γίνει αν διαφωνήσετε.

Έχετε ζωή και πέρα από τη σχέση σας. Το ότι είστε μαζί δεν σημαίνει ότι είστε σιαμαίοι. Το να περνάτε χρόνο χωριστά, ο καθένας με τους φίλους ή με τα χόμπι του, ανανεώνει τη σχέση –και φέρνει νέα θέματα συζήτησης στο τραπέζι.

Βρίσκετε χαριτωμένα, ή έστω αστεία, ο ένας τα ελαττώματα του άλλου. Κάποιος σοφός είπε κάποτε ότι «τελειότητα δεν είναι όταν δεν έχεις τίποτα να προσθέσεις, αλλά όταν δεν έχεις τίποτα να αφαιρέσεις». Και αν σας δινόταν η ευκαιρία, δεν θα αφαιρούσατε τίποτα από την προσωπικότητα του άλλου –γιατί αν δεν ήταν, ας πούμε, μανιακός με την καθαριότητα, τι θα είχατε για να τον κοροϊδεύετε;

Βρίσκετε τις ισορροπίες σας. Για παράδειγμα, όταν ο ένας πρέπει να δουλέψει μέχρι αργά για να τελειώσει ένα project, ο άλλος αναλαμβάνει αγόγγυστα μαγειρέματα και δουλειές σπιτιού, και αντίστροφα.

Εμπιστεύεστε ο ένας τον άλλο. Σε σημείο, όταν σας λένε ένα μυστικό από αυτά που «δεν πρέπει να τα πεις πουθενά», να θεωρείτε ότι το να το πείτε στον/στην σύντροφό σας δε μετράει.

Δεν κρατάτε κακίες. Θυμώσατε, μαλώσατε, τα βρήκατε, το ξεχάσατε. Αυτή είναι η μόνη σωστή σειρά των πραγμάτων.

Κάνετε καλό σεξ. Ναι, είναι (πολύ) σημαντικό, ακόμα και μετά από αιώνες σχέσης –ή ίσως ειδικά μετά από αιώνες σχέσης.

Το έτερό σου ήμισυ είναι ο πρώτος άνθρωπος που θέλεις να μοιραστείς τα νέα. Καλά, κακά, αστεία ή στεναχωρητικά, δικά σου ή άλλων, δεν έχει σημασία.

Αρέσετε ο ένας στον άλλο περισσότερο από κάθε άλλο άνθρωπο που ξέρετε. Αυτό είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v