ΣΧΕΣΕΙΣΖΕΥΓΑΡΙΑ

Τα πράγματα που σταματήσαμε να δεχόμαστε

…άρα ήρθε και η ώρα να σταματήσετε να τα κάνετε.

Τα πράγματα που σταματήσαμε να δεχόμαστε

Φτάνει πάντα ένα σημείο στην ζωή των ανθρώπων που αποφασίζουν πως έχουν ανεχτεί αρκετά. Πως η μια κακή εμπειρία μετά την άλλη δεν αξίζει πλέον, και πως μάλλον ήρθε η ώρα να ανεβάσουν τα standards τους. Και όταν συμβαίνει αυτή η μαγική στιγμή, όταν νιώθεις πως επιτέλους δεν έχεις άλλο χρόνο να σπαταλήσεις σε άτομα που δεν πρόκειται να σου φερθούν όπως σου αξίζει, αυτά είναι τα πράγματα που σταματάς να δέχεσαι.

Τεμπελιά
Μία σχέση χρειάζεται δουλειά κι από τα δύο άτομα για να είναι λειτουργική. Δεν γίνεται μόνο το ένα μέλος να κανονίζει τα πάντα, να παίρνει όλες τις αποφάσεις, ενώ το άλλο άτομο απλώς κάθεται και δεν προσπαθεί καν να συμμετέχει.

Έλεγχος
Επειδή κάποια στιγμή νιώθεις πως αν χρειαστεί να απαντήσεις άλλη μια φορά στην ερώτηση “με ποιους θα βγεις;” (συνδυασμένη πάντα μ’ εκείνο το δολοφονικό βλέμμα), η επόμενή σου κίνηση είναι να αρχίσεις να σπας ό,τι εύθραυστο υπάρχει σε ακτίνα διακοσίων μέτρων.

Ghosting
Δεν μου απάντησες μία; Καλώς, μπορεί να είχες δουλειά. Δεν μου απάντησες, όμως, τρεις συνεχόμενες φορές; Αντίο. Βασικά, μιας και πιάσαμε το ζήτημα των μηνυμάτων…

…σχέσεις στο chat
Όσα υπέροχα μηνύματα για καλημέρες και να στείλεις, αργά ή γρήγορα θα καταλάβεις πως τίποτα δεν συγκρίνεται με το να έχεις ένα άτομο δίπλα σου. Διαθέσιμο, με σάρκα και οστά.

Ανάμεικτα σημάδια
Όπως έχει πει ένας άνθρωπος με πολλή μεγαλύτερη σοφία από εμάς: “Θέλεις ή δεν θέλεις; Θα μου πεις απόψε.”

Κενές υποσχέσεις
Αν πεις ότι θες να βγείτε, βγείτε. Αν πεις ότι θες να βρεθείτε, βρεθείτε. Δεν υπάρχει πιο ενοχλητικό πράγμα από το να σέρνεσαι πίσω από ένα άτομο που απλά δεν μπορεί να αποφασίσει αν έχει όντως χρόνο για ‘σένα.

Ανωριμότητα
Θα το πούμε μία φορά, και ελπίζουμε να το καταλάβεις: Ο ερωτικός σου σύντροφος δεν είναι η μαμά σου, δεν είναι ο ψυχολόγος σου και δεν είναι babysitter. Μπορεί να γίνει όλα αυτά κάποια στιγμή, αλλά ποτέ δεν ξεκινάς μια σχέση επειδή χρειάζεσαι να καλύψεις κάποιο από αυτά τα κενά.

Τηλέφωνα για ξεπέτα
Αν θέλεις μόνο σεξ, πες ότι θέλεις μόνο σεξ. Δεν είναι ντροπή, ούτε αμαρτία. Μην φοράς μια μάσκα, πουλώντας παραμύθια για σχέσεις, και μετά να στέλνεις ένα μήνυμα που λέει “ti kaneis? ;)” στις δύο το πρωί.

Ψέματα
Αν νιώθεις την ανάγκη να λες ψέματα στην σχέση σου, τότε κάτι δεν πάει καλά. Και επειδή είναι δική σου και μόνο δική σου ευθύνη να αποφασίσεις να διορθώσεις τα λάθη σου, δεν πρόκειται να προσπαθήσουμε να σε αλλάξουμε.

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Διαστροφή: η ηδονή που δεν έχεις δοκιμάσει."

Louis Aragon, 1897-1982, Γάλλος συγγραφέας & ποιητής

  • 1866 - Ο Γεώργιος Σκούφος αναλαμβάνει δήμαρχος Αθηναίων.

    1915 - Χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά χημικά όπλα (μάχη του Υπρ, Α' Παγκόσμιος Πόλεμος).

    1931 - Εγκαινιάζεται στην Αθήνα το Μουσείο Μπενάκη.

    1941 - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Βυθίζεται έξω από τις Λαγούσες νήσους το αντιτορπιλικό Ύδρα.

© 2002-2018 MEDIA2DAY