Τα σημάδια ότι όντως την αγαπάς

Την αγαπάς πραγματικά, ή μήπως τα αισθήματά σου σε έχουν μπερδέψει; Ώρα να μάθεις μια και καλή!
Τα σημάδια ότι όντως την αγαπάς
Είσαι σίγουρος ότι είναι αγάπη; Μήπως είναι ακόμα ενθουσιασμός; Μήπως τα αισθήματά σου σε έχουν μπερδέψει, και δεν ξέρεις τι σου γίνεται; Οι παρακάτω πολύ απλές ερωτήσεις θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται.

Και αν ανακαλύψεις ότι, εν τέλει, αυτό που έχετε δεν είναι ακόμα αγάπη… μην απελπίζεσαι. Αυτά τα πράγματα χρειάζονται χρόνο.

Σκέφτομαι μόνο το σεξ;
Το να έχετε καλή ερωτική χημεία είναι σημαντικό, αλλά αν η σχέση σας περιστρέφεται αποκλειστικά γύρω από το πόσο καλό (και πολύ) σεξ κάνετε, τότε αυτό που νιώθεις μάλλον δεν είναι αγάπη. Όσο τέλεια κι αν περνάτε στο κρεβάτι, μια σχέση δεν μπορεί να βασιστεί εκεί.

Κρατάω μυστικά;
Όταν υπάρχει πραγματική αγάπη ανάμεσα σε δύο άτομα, υπάρχει και ειλικρίνεια. Σίγουρα, αυτό δεν είναι πάντα απόλυτο, αλλά κανονικά δεν θα έπρεπε να νιώθεις την ανάγκη να κρατάς μυστικά ή να μην είσαι 100% ο εαυτός σου.

Είμαστε την ίδια στιγμή και φίλοι;
Αν μπορούμε να δούμε τους ερωτικούς μας συντρόφους και σαν άτομα με τα οποία είμαστε φίλοι, και όχι μόνο σαν άτομα με τα οποία κάνουμε σεξ, σίγουρα τα αισθήματα που νιώθουμε είναι πολύ πιο δυνατά.

Πόσο συχνά αισθάνομαι ζήλεια;
Η ζήλεια, παρά το γεγονός ότι πολλοί θα ισχυρίζονταν το αντίθετο, δεν είναι σημάδι αγάπης. Σε μια πραγματικά αγαπημένη σχέση, υπάρχει εμπιστοσύνη. Οι άνθρωποι που ζηλεύουν και θέλουν συνέχεια το ταίρι τους να έχει την προσοχή του στραμμένη πάνω τους συνήθως βασανίζονται από την ανασφάλειά τους, που δεν τους αφήνει να ευχαριστηθούν τις σχέσεις τους.

Έχω πολύ υψηλές προσδοκίες;
Όλοι θα θέλαμε κάτι τέλειο—το τέλειο, όμως, δεν είναι ρεαλιστικό. Αγάπη σημαίνει να αποδεχόμαστε ο ένας τον άλλον, με τα καλά μας και με τα στραβά μας. Αν βρίσκεις τον εαυτό σου να απογοητεύεται συχνά για τα ελαττώματα που έχει ο/η σύντροφός σου και – ακόμα χειρότερα – να προσπαθείς να τον/την αλλάξεις, αυτό μάλλον δεν είναι αγάπη.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v