Τα πράγματα που δεν πρέπει να λες… παραέξω

Τα εν οίκω, μη εν δήμω: Μήπως υπάρχουν πράγματα στην σχέση σουγια τα οποία δεν χρειάζεται να μιλάς στον καθένα;
Τα πράγματα που δεν πρέπει να λες… παραέξω
Υπάρχουν πράγματα στις σχέσεις που θα έπρεπε να αφορούν μονάχα εσένα και τον/την σύντροφό σου. Ή, τουλάχιστον, κάπως έτσι θα λειτουργούσαν τα πράγματα σε έναν ιδανικό κόσμο. Στον κόσμο που ζούμε, όμως, τα προβλήματα της σχέσης μας μάλλον θα τα ακούσει πρώτα ο κολλητός μας—στην καλύτερη περίπτωση. Κάποιες φορές μπορεί και να τα ξεφουρνίσουμε στον πρώτο τυχόντα, απλά και μόνο για να τα βγάλουμε από μέσα μας.

Εμείς λέμε να σταματήσουμε. Τουλάχιστον για τα παρακάτω…

1. Όταν δεν κάνετε αρκετό σεξ
Το καταλαβαίνουμε. Η έλλειψη επαφής με τον/την σύντροφό σας προκαλεί πολλά ανάμεικτα συναισθήματα. Νιώθετε ανασφάλεια. Μπορεί να νιώθετε απογοήτευση. Μπορεί, θεός φυλάξοι, να νιώθετε ότι θέλετε να κάνετε σεξ με κάποιο άλλο άτομο, απλά και μόνο επειδή έχετε ανάγκη να κάνετε σεξ. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που σίγουρα δεν θα λυθεί με το να “προσκαλείτε” ένα τρίτο άτομο στο κρεβάτι σας. Εκτός κι αν μιλάμε για κυριολεκτική πρόσκληση, και είναι κάτι που θα μπορούσε να τονώσει την ερωτική σας ζωή.

2. Όταν σε εκνευρίζουν τα πεθερικά
Άλλο ένα πρόβλημα που δεν θα σε βοηθήσει καθόλου να το συζητήσεις με άτομα που δεν το έχουν ζήσει. Ξανά, η μόνη λύση είναι να μιλήσεις με τον/την σύντροφό σου, ψύχραιμα και χωρίς να ξεσπάς, και να προσπαθήσετε μαζί να βάλετε κάποια όρια στο πόσο τα πεθερικά θα μπλέκονται στα πόδια σας.

3. Τις φαντασιώσεις
Αυτές που έχετε μοιραστεί, αυτές που δοκιμάσατε ή εκφράσατε περιέργεια να δοκιμάσετε, και εκείνες που αποφασίσατε ότι δεν θα πλησιάσετε ούτε στο χιλιόμετρο. Για τις δικές σου φαντασιώσεις μπορείς να μιλάς όσο θέλεις, αλλά και πάλι: γιατί να μην τις μοιραστείς στο κρεβάτι, μήπως και γίνουν πραγματικότητα; Επίσης, πίστεψέ μας όταν σου λέμε ότι οι περισσότεροι φίλοι σου δεν ενδιαφέρονται να μάθουν τι ακριβώς κάνατε με εκείνες τις χάντρες και την κολλητική ταινία χθες το βράδυ.

4. Την απιστία
Αν μάθεις ότι σε απάτησε και αποφασίσεις επιτόπου να χωρίσετε, τότε ίσως να σε δικαιολογούμε. Αν, όμως, πάρετε την απόφαση να το ξεπεράσετε μαζί, κανείς δεν χρειάζεται να το μάθει. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να γεμίσεις το μυαλό σου με ακόμα περισσότερη αρνητικότητα, που είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που χρειάζεσαι όταν προσπαθείς να ξαναχτίσεις την εμπιστοσύνη στην σχέση σου.

5. Τα οικονομικά προβλήματα
Λίγα πράγματα μπορούν να καταστρέψουν μια μακροχρόνια σχέση με τρόπο πιο απαίσιο από τα οικονομικά προβλήματα. Το υπερβολικό ξόδεμα, τις κρυφές αγορές και κάθε άλλο ατόπημα. Η διαχείριση των οικονομικών είναι από τις πιο άβολες (μα αναγκαίες) κουβέντες που πρέπει να κάνει κάθε ζευγάρι, και είναι ένα ζήτημα τόσο ευαίσθητο, που δεν πρέπει να το μοιραζόμαστε με τρίτους.

Θ.Δ.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v