Τα σημάδια ότι αρχίζεις να γίνεσαι παρανοϊκή

Μήπως άρχισες σιγά-σιγά από γυναίκα των ονείρων του να μεταμορφώνεσαι στην παρανοϊκή τύπισσα από τους… εφιάλτες του;
Τα σημάδια ότι αρχίζεις να γίνεσαι παρανοϊκή
Κάποια πράγματα είναι καλό να μην γίνονται στις σχέσεις. Επειδή αν αρχίσουν να συμβαίνουν, τότε δεν υπάρχει γυρισμός. Η εμπιστοσύνη έχει οριστικά χαθεί, και έχεις αφήσει τις σκέψεις σου να σε παρασύρουν σε μονοπάτια που δεν είμαστε σίγουροι ότι θέλουμε να ακολουθήσουμε.

Αυτά είναι τα σημάδια ότι το όνειρό σας άρχισε να γίνεται εφιάλτης…

Ψάχνεις το τηλέφωνό του χωρίς να τον ρωτήσεις
Το να ρίχνεις μια διακριτική ματιά όταν φωτίζει η οθόνη του για να δεις ποιος του στέλνει δεν είναι και τόσο κακό. Το να περιμένεις πότε θα πάει στο μπάνιο για να διαβάσεις τα μηνύματά του είναι άρρωστο.

Ζηλεύεις σε τρομακτικό βαθμό…
…και τα σκάγια παίρνουν και τους άλλους. Για παράδειγμα, από τότε που τον είδες να μιλάει πολύ φιλικά στην κολλητή σου, δεν τον έχεις ξανακαλέσει ποτέ για να βγείτε όλοι μαζί, και θα σε ικανοποιούσε πολύ να τον είχες εσώκλειστο.

Ξεκινάς συνέχεια καυγάδες χωρίς λόγο
Ίσως επειδή βαριέσαι. Ίσως επειδή χρειάζεσαι προσοχή. Ίσως επειδή δεν σε ενδιαφέρει και τόσο αυτή η σχέση, αλλά δεν μπορείς να σταματήσεις.

Αν δεν σου απαντήσει αμέσως…
…είσαι ικανή να χαλάσεις τον κόσμο. Το μυαλό σου θα σου λέει ότι είτε πέθανε, είτε σε κερατώνει.

Τον έχεις χτυπήσει
Όλοι οι άνθρωποι μπορούν να γίνουν βίαιοι, και ποτέ δεν είναι καλό. Αν έχεις όντως ασκήσει σωματική βία (σε οποιονδήποτε βαθμό) στον σύντροφό σου, ήρθε η ώρα να ζητήσεις βοήθεια.

Τον κατασκοπεύεις
Από το να ενεργοποιήσεις το GPS στο κινητό του, μέχρι και να τον ακολουθείς κανονικά όπου πάει, αν νιώθεις ότι τον εμπιστεύεσαι τόσο λίγο που χρειάζεται να έχεις τα μάτια σου πάνω του συνεχώς, γιατί είστε ακόμα μαζί;

Σταμάτησες τα αντισυλληπτικά
Και το βραβείο απαίσιας, χειριστικής συμπεριφοράς πάει σε εσένα. Επειδή το ξέρεις ότι ένα παιδί που κανείς δεν ήθελε αυτή τη στιγμή είναι ό,τι πρέπει για να σωθεί η σχέση σου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v