Σημάδια ότι δεν είναι ο κατάλληλος για εσένα

Τα σημάδια ότι δεν είναι ο άνθρωπος που πρέπει να κρατήσεις δίπλα σου για την υπόλοιπη ζωή σου—ούτε και για λίγους μήνες, βασικά.
Σημάδια ότι δεν είναι ο κατάλληλος για εσένα
Όσο περισσότερο γνωρίζεις κάποιον, τόσο καλύτερα μαθαίνεις τα κουσούρια του. Παρατηρείς την συμπεριφορά του και ανακαλύπτεις τον άνθρωπο που κρύβεται κάτω από την εικόνα που θέλει να δείχνει στον κόσμο.

Επειδή, ας είμαστε ειλικρινείς—όλοι μας έχουμε μια εικόνα που δείχνουμε στον κόσμο. Κι αυτό δεν είναι κακό. Αν το “από κάτω” όμως είναι ένα άτομο που δεν θα ήθελες ποτέ να έχεις δίπλα σου; Αυτές είναι οι συμπεριφορές που θα σου δείξουν προτού να είναι αργά ότι μάλλον δεν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να περάσεις την ζωή σου μαζί του. Για την ακρίβεια, δεν αξίζει ούτε λίγους μήνες.

Όλα άσπρο-μαύρο
Αν είναι από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι σε κάθε πράγμα στην ζωή υπάρχουν δύο άκρα και τίποτα παραπάνω, άρχισε να το ξανασκέφτεσαι. Μπορεί να πιστεύει ότι υπάρχουν καλοί άνθρωποι, και κακοί άνθρωποι. Και αυτό είναι ίσως το πιο ακίνδυνο παράδειγμα, γιατί τον κάνει να ακούγεται γοητευτικά αφελής. Στην πραγματικότητα, θα έχεις απλώς να κάνεις με έναν ξεροκέφαλο άνθρωπο που δεν θα μπορεί να αναγνωρίσει τίποτα που δεν συμφωνεί απόλυτα με τις (συνήθως άσχημες) απόψεις του.

Ο γόης
Ναι, κι εσένα έτσι σε γοήτευσε. Αλλά αν, αφού γοήτευσε εσένα, συνέχισε να γοητεύει κάθε άνθρωπο σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων, και αν σε κάνει να φοβάσαι ότι ανά πάσα στιγμή θα σε απατήσει, φύγε τρέχοντας. Είναι τουλάχιστον λογικό, όταν ξεκινάς μια σχέση, να αποδεχθείς ότι το να φλερτάρεις με καινούριο κόσμο είναι φάουλ. Και λογικά κάνει τα πάντα για επιβεβαίωση, άρα είσαι σίγουρη ότι θες να ζεις με κάτι τέτοιο;

Ο όλα-μου-φταίνε
Είναι ο τύπος που θα κάνει καυγά με τον ντελιβερά επειδή τα σουβλάκια του είναι άψητα. Είναι ο τύπος που θα κατηγορήσει το σύστημα, έχοντας τις πολιτικές γνώσεις ενός λάχανου. Είναι ο τύπος που θα βρίσει τον ταχυδρόμο που του έφερε τον λογαριασμό της ΔΕΗ, λες και δεν καίει κάθε μέρα το air condition για οχτώ ώρες. Μετάφραση: Είναι ένα ανώριμο μωρό που δεν έχει ιδέα πώς να αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

Ο η-πρώην-φταίει-για-όλα
Η πρώην του, προφανώς, είναι ο χειρότερος άνθρωπος που έχει υπάρξει στον πλανήτη από την εποχή του Χίτλερ. Είναι ένα τέρας. Και λογικά, όταν χωρίσετε, θα πάρεις την θέση της εσύ, επειδή οι άνθρωποι που είναι τόσο εμμονικά κολλημένοι με τις παλιές τους σχέσεις έχουν προβλήματα που δεν μπορείς να λύσεις, όση αγάπη κι αν τους δώσεις. Η ψυχοθεραπεία, όμως, κάνει θαύματα!


Θοδωρής Διάκος

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v