Πώς να τον εμπιστευτώ μετά την απιστία;

Το κακό έγινε, και είπατε να συνεχίσετε. Πώς θα καταφέρετε να νιώσετε ξανά εμπιστοσύνη στην σχέση σας μετά την απιστία;
Πώς να τον εμπιστευτώ μετά την απιστία;
Μετά από την απιστία, νιώθουμε να χάνουμε την γη κάτω απ’ τα πόδια μας. Όλος ο κόσμος που είχαμε χτίσει γύρω μας γκρεμίζεται, δεν νιώθουμε σιγουριά για τίποτα. Και είναι λογικό. Η απιστία είναι από τα χειρότερα πράγματα που μπορούν να συμβούν σε μια σχέση.

Και δεν είναι λίγες οι φορές που δυο σύντροφοι, ακόμα και μετά από την απιστία, αποφασίζουν να παραμείνουν μαζί, να δώσουν ακόμα μια ευκαιρία στην σχέση τους. Πώς θα καταφέρουμε να το κάνουμε αυτό; Πώς θα μπορέσουμε να εμπιστευθούμε ξανά ένα άτομο που μας πρόδωσε; Η απάντηση είναι απλή—έστω στην θεωρία· με αρκετή δουλειά από κοινού. Και αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να δουλέψετε.

1. Η επικοινωνία
Στις περισσότερες περιπτώσεις, η απιστία συμβαίνει επειδή ένας από τους συντρόφους ένιωθε πως κάτι στην σχέση δεν τον ικανοποιούσε. Αντί, όμως, να θέσει το ζήτημα προς συζήτηση και να προσπαθήσει να βρει μια λύση μέσα στην σχέση του, επέλεξε τον εύκολο δρόμο. Αν δεν θέλετε να επαναληφθεί αυτό, πρέπει να αρχίσετε και οι δύο να επικοινωνείτε. Να μιλάτε για τους προβληματισμούς σας και – κυρίως – να μην φοβάστε να αντιμετωπίσετε ο ένας τον άλλο.

2. Η ψυχική σας υγεία
Μετά την απιστία μπορεί να νιώσετε την ψυχική σας υγεία κλονισμένη. Θα νιώθετε καχύποπτοι, θλιμμένοι, οργισμένοι. Είναι σημαντικό, αντί να προσπαθήσετε να διώξετε αυτά τα αισθήματα, να τα αναγνωρίσετε και να τα αποδεχθείτε. Μην αφήσετε τον εαυτό σας να βουλιάξει στην μιζέρια, και να θυμάστε ότι όσο δεν αντιμετωπίζετε αυτά που νιώθετε, τόσο πιο εύκολο είναι να καταλήξετε να μην μπορείτε να σκεφθείτε τίποτα άλλο. Εκφράστε αυτά τα συναισθήματά σας με υγιή τρόπο, μιλήστε με τον σύντροφό σας και αποδεχθείτε και οι δύο ότι έχετε αρκετή δουλειά μπροστά σας.

3. Δέσμευση
Για να μπορέσει μια σχέση να επανέλθει, πρέπει να είστε και οι δυο σας πρόθυμοι να έρθετε ξανά ο ένας κοντά στον άλλο. Να αρχίσετε πάλι να κάνετε πράγματα μαζί. Ίσως ο απατημένος σύντροφος να έχει περισσότερη ανάγκη να “ελέγχει” την κατάσταση για λίγο καιρό, και αυτό – ως ένα σημείο – είναι φυσιολογικό. Αν, όμως, τα πράγματα αρχίσουν να ξεφεύγουν από τον έλεγχο, δεν υπάρχει νόημα να συνεχίσετε. Όσα κακά κι αν έχουν συμβεί στο παρελθόν, τίποτα δεν δικαιολογεί έναν σύντροφο που από την μια μέρα στην άλλη γίνεται δικτάτορας.

4. Όχι κακία
Το παρελθόν είναι το παρελθόν. Ο σύντροφος που απάτησε πρέπει να παραδεχθεί το λάθος του και να καταλάβει ότι προκάλεσε ζημιά στην σχέση, ότι πλήγωσε ένα άτομο που τον αγαπά. Και αυτό, καλώς ή κακώς, είναι το μόνο που μπορεί να κάνει. Το να συνεχίζουμε να κρατάμε κακία σε έναν άνθρωπο που έχει απολογηθεί δείχνει ότι υπάρχουν ακόμα περισσότερα προβλήματα κάτω από την επιφάνεια. Και το να περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή στο μέλλον για να χρησιμοποιήσουμε την απιστία ως πασπαρτού για να “κερδίσουμε” έναν (άσχετο) καυγά είναι τεράστιο λάθος.

5. Συμβουλευτική
Στο τέλος, κανείς δεν είπε ότι είναι εύκολη δουλειά. Μπορεί να δοκιμάσετε, και να μην είστε ακόμα ικανοποιημένοι. Μπορεί τα αρνητικά συναισθήματα να επιμένουν. Ίσως να ήταν καλή ιδέα να επισκεφθείτε μαζί έναν ειδικό, που θα σας βοηθήσει να βάλετε τα κομμάτια πίσω στην σωστή τους θέση…


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v