Τα πράγματα για τα οποία πρέπει να είσαι ειλικρινής

Η στιγμή της αλήθειας: Τα πράγματα για τα οποία δεν πρέπει ποτέ να πεις ψέματα στον σύντροφό σου.
Τα πράγματα για τα οποία πρέπει να είσαι ειλικρινής
Θα το παραδεχτούμε: δεν είμαστε αναγκαστικά κατά του να λέμε μερικά μικρά, αθώα ψεματάκια στις σχέσεις μας. Αν η υπόλοιπη σχέση βασίζεται στην ειλικρίνεια, στην κατανόηση και στην καλή επικοινωνία, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Ναι, αυτό το ρούχο σου πάει. Όχι, δεν θέλω να βγω επειδή πονάει το στομάχι μου. Αυτά είναι αποδεκτά ψέματα.

Τα παρακάτω, όμως; Όχι και τόσο…

Πρώην…
Είναι πρώην για έναν λόγο, και δεν υπάρχει κανένας λόγος να κρύβεις νούμερα. Οι περασμένες σου σχέσεις δεν μπορούν να σε επηρεάσουν πια, και – στην χειρότερη – αν είσαι σε σχέση με ένα άτομο που πιστεύεις ότι θα σε κρίνει αρνητικά αν έχεις κάνει πολλές σχέσεις, μάλλον θα προσθέσεις ακόμα έναν πρώην στον σωρό.

Παρέες…
Θα βγεις με τους φίλους σου. Ναι, μπορεί να έχεις αρκετούς φίλους του αντίθετου φύλου, και αυτό μπορεί να κάνει τον σύντροφό σου να ζηλέψει. Και μετά θα μιλήσετε ψύχραιμα για το πώς θα το αντιμετωπίσετε αυτό, επειδή αν του κρύβεις με ποιους βγαίνεις, είναι σαν να επιβεβαιώνεις την ζήλεια του.

Αισθήματα…
Πώς νιώθεις για εκείνον; Τον αγαπάς; Χρειάζεσαι λίγο χρόνο ακόμα; Είναι τεράστιο λάθος να λες ψέματα για το τι νιώθεις, καθώς όλες οι ισορροπίες στην σχέση σας ξαφνικά γκρεμίζονται.

Είμαι καλά…
Αν δεν είσαι καλά, τίποτα δεν σε σταματάει απ’ το να το πεις. Και μετά να το συζητήσετε, και να τον αφήσεις να σε βοηθήσει—αν θες. Αλλά ακόμα κι αν θες λίγο χρόνο μοναξιάς για να το επεξεργαστείς, είναι πάρα πολύ βασανιστικό για τον σύντροφό σου να σε βλέπει να έχεις κακή διάθεση, να σε ρωτάει τι έχεις και να απαντάς “Τίποτα”.

Οικονομικά…
Πάρα πολλοί καυγάδες και χωρισμοί, ειδικά σε μακροχρόνιες σχέσεις, συμβαίνουν λόγω οικονομικών προβλημάτων. Έχεις οφειλές; Έχεις προβλήματα διαχείρισης; Μοιράσου το με τον σύντροφό σου. Μπορεί να σε βοηθήσει και να σου δίνει καθημερινά κίνητρο να προσέχεις περισσότερο.

Μέλλον…
Τι θέλεις από αυτή την σχέση; Ψάχνεις για κάτι σοβαρό, ή κάτι χαλαρό και διασκεδαστικό; Θες να δεις παιδιά στο μέλλον; Όλα αυτά είναι πράγματα που πρέπει να συζητηθούν κάποια στιγμή, και δεν πρέπει να πεις ψέματα. Για παράδειγμα, αν ο σκοπός σου είναι απλά να έχεις μια άνετη σχέση, χωρίς πολλές δεσμεύσεις, μην δίνεις την εντύπωση ότι βλέπεις τα πράγματα πιο σοβαρά απ’ ό,τι είναι.

Σεξ…
Αν θέλεις κάτι διαφορετικό στο κρεβάτι, αν έχεις κάποια φαντασίωση, ή αν απλά η σεξουαλική σας ζωή σε αφήνει να επιθυμείς κάτι περισσότερο, πρέπει να το πεις. Αλλιώς, τα πράγματα δεν πρόκειται να αλλάξουν μόνα τους. Πίστεψέ μας, είναι πάρα πολύ σπάνιο σε μια σχέση να είναι δυσαρεστημένος απ’ το σεξ μόνο ο ένας σύντροφος.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v