Τι να μην κάνεις αφού σε απατήσει

Η απιστία είναι από τα χειρότερα πράγματα που μπορούν να συμβούν σε μία σχέση… φρόντισε λοιπόν να μην κάνεις την κατάσταση χειρότερη.
Τι να μην κάνεις αφού σε απατήσει
Έμαθες ότι σε απάτησε. Ακόμα χειρότερα, έχεις και αποδείξεις. Νιώθεις ότι χάνεις την γη κάτω απ’ τα πόδια σου, η σχέση σου γκρεμίστηκε από την μια στιγμή στην άλλη. Κι έπειτα έρχεται η οργή. Θέλεις να σπάσεις πράγματα (ίσως και στο κεφάλι του), θέλεις να απαιτήσεις εξηγήσεις και θέλεις όλος ο κόσμος να μάθει τι κάθαρμα είναι. Από την άλλη, ίσως θέλεις περισσότερο από κάθε τι να σώσεις την σχέση σου, άρα αποφασίζεις να το αφήσεις να περάσει, ότι ήταν ένα λάθος της στιγμής και ότι ο άνθρωπος αλλάζει.

Σε κάθε περίπτωση, μάλλον σκέφτεσαι να κάνεις κάτι λάθος.

Μην το αγνοήσεις
Ποτέ στην ιστορία του κόσμου δεν έκανε κανείς ένα πρόβλημα να εξαφανιστεί αγνοώντας το. Άσε που, όλα αυτά τα αρνητικά αισθήματα απ’ τα οποία προσπαθείς να ξεφύγεις θα γιγαντωθούν μέσα σου, μέχρι που κάποια στιγμή θα ξεσπάσεις—και ίσως τότε να είναι αργά. Μίλησέ του ψύχραιμα, και αποφάσισε αν θέλεις να του δώσεις άλλη μια ευκαιρία, ή αν θα τον χωρίσεις.

Μην κατηγορείς τον εαυτό σου
Όχι, δεν φταις εσύ που ο σύντροφός σου σε απάτησε. Δεν έχεις ευθύνη για τις πράξεις των άλλων. Ναι, ακόμα κι αν γυρίσει να σου απαντήσει με το επιχείρημα ότι τον παραμελείς (κάτι που είναι απαίσιο και εκβιαστικό, παρεμπιπτόντως), απάντησέ του ότι αν φρόντιζε να σου μιλήσει εν καιρώ για αυτό το πρόβλημα, όλα θα είχαν λυθεί. Συνεπώς, δεν φταις εσύ· η δειλία του φταίει.

Οφθαλμόν αντί οφθαλμού; Όχι!
Όχι, δεν πρέπει να τον ξεφτιλίσεις στο Facebook. Όχι, δεν πρέπει να του σπάσεις κάθε πιάτο και ποτήρι που έχει στο σπίτι του. Όχι, δεν υπάρχει λόγος να τον απατήσεις κι εσύ. Μπορεί να νιώσεις ότι αυτό σου δίνει το πάνω χέρι στην κατάσταση, αλλά στην πραγματικότητα, απλά πέφτεις στο επίπεδό του. Όχι, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να αντιμετωπίσεις την απιστία ώριμα και χωρίς ακρότητες. Αυτό είναι το πάνω χέρι.

Μην τον τιμωρείς μια ζωή
Αν αποφασίσεις να του δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία και να συνεχίσετε την σχέση σας, μην χρησιμοποιείς την απιστία του σε κάθε περίσταση για να κερδίσεις ξανά το πολυπόθητο πάνω χέρι. Αυτό είναι πολύ μικροπρεπές. Ξέρει ότι πληγώθηκες, ξέρει ότι θα χρειαστεί καιρός μέχρι να τον εμπιστευθείς ξανά πλήρως, και υπάρχουν καλύτεροι τρόποι να το δείξεις—συγκεκριμένα, να του το πεις ευθέως.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v