ΣΧΕΣΕΙΣΖΕΥΓΑΡΙΑ

Τα πράγματα που μάθαμε από τις ρομαντικές κωμωδίες

Ναι, είναι πολύ εύκολο να πούμε ότι οι ρομαντικές κωμωδίες μας έχουν γεμίσει μεγάλες προσδοκίες—υπάρχουν όμως και πράγματα που μας έμαθαν σωστά;

Τα πράγματα που μάθαμε από τις ρομαντικές κωμωδίες

Είναι πάρα πολύ εύκολο να κατακρίνουμε τις ρομαντικές κωμωδίες, και κατ’ επέκταση και τους ανθρώπους που τις απολαμβάνουν. Περιγράφουν καταστάσεις που δύσκολα θα συμβούν στην (δική μας) καθημερινότητα, και μας έχουν φορτώσει με ένα σωρό μεγάλες προσδοκίες. Κι όμως, μήπως υπάρχουν και καλά μαθήματα που μπορούμε να πάρουμε από τις ταινίες αυτές; Μήπως, όπως κάθε πολιτισμικό προϊόν που δημιουργείται με σκοπό να είναι εύπεπτο και να καταναλώνεται μαζικά, μπορούμε να κρατήσουμε τα καλά του κομμάτια;

Αυτά είναι, λοιπόν, τα πιο σημαντικά μαθήματα που έχουμε πάρει από τις ρομαντικές κωμωδίες…

Όλοι είμαστε διαφορετικοί
Από τις πιο δοκιμασμένες συνταγές για ρομαντική ταινία: Η παράξενη, ιδιόρρυθμη, μη συμβατική πρωταγωνίστρια βρίσκει τον έρωτα της ζωής της. Και υπάρχει μια μικρή μεγάλη αλήθεια πίσω από αυτό: Πρέπει να είσαι ο εαυτός σου, ακόμα κι αν ο εαυτός σου δεν είναι 100% αυτό που οι υπόλοιποι θέλουν να βλέπουν.

Όλοι αξίζουμε κάτι σίγουρο
Η αγάπη δεν πρέπει να είναι δύσκολη. Και, όσο ονειρικά κι αν φαντάζουν τα φινάλε στις ταινίες αυτές, η αλήθεια είναι ότι όλοι μας στο τέλος αξίζουμε ένα άτομο που θα μας δείχνει ότι μας αγαπάει, και δεν θα γεμίζει το κεφάλι μας με αμφιβολίες και γρίφους.

Υπάρχουν πάντα και οι φίλοι
Επειδή όλοι αξίζουμε έναν δευτεραγωνιστή που θα μας δίνει τις καλύτερες συμβουλές. Με την υπενθύμιση ότι, στην δική του ζωή, οι δευτεραγωνιστές είμαστε εμείς, κι αυτές είναι οι καλύτερες σχέσεις που μπορείς να έχεις.

Πρέπει να βρεις τον εαυτό σου
Πόσες σχέσεις που ξέρουμε ότι θα ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα στο τέλος πέρασαν πρώτα από σαράντα κύματα, απλά και μόνο επειδή οι πρωταγωνιστές δεν ένιωθαν σίγουροι και αντιμετώπιζαν σοβαρότερα προβλήματα; Αυτή είναι μια τεράστια αλήθεια. Δεν μπορείς να κάνεις μια σοβαρή σχέση αν δεν φτιάξεις πρώτα την σχέση σου με τον εαυτό σου. Κι αυτό σημαίνει ότι…

Μερικές φορές τα πράγματα θα είναι απαίσια
Κι αυτό όμως είναι αναγκαίο, γιατί αν δεν παλέψεις με τα δύσκολα, πώς θα κερδίσεις την ευτυχία που αξίζεις;

Η μονογαμία είναι ρεαλιστική…
…αρκεί να έχεις υπομονή, και να βρεις εκείνο το άτομο που θα σε θέλει τόσο πολύ, που θα δεχτεί να ζήσει με τις παραξενιές σου, και να τις αγαπήσει.

Όλοι έχουμε προβλήματα
Κατά κάποιο τρόπο, όλοι μας είμαστε πρωταγωνιστές μιας ρομαντικής κωμωδίας· μπερδεμένοι, λίγο προβληματικοί, με ασαφείς στόχους και επιθυμίες και – πολλές φορές – χωρίς κανένα απολύτως πλάνο. Αλλά στο τέλος όλοι βρίσκουμε τον δρόμο μας…


σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Όποτε οι άνθρωποι μοιάζουν ο ένας στον άλλον, έχουν την τάση να αρέσει ο ένας στον άλλον."

Anthony Robbins, Αμερικανός συγγραφέας αυτοβοήθειας

  • 1567 - Η Μαρία Στιούαρτ, βασίλισσα της Σκωτίας, εξαναγκάζεται σε παραίτηση από το θρόνο προς όφελος του μόλις ενός έτους γιου της, Ιάκωβου, ο οποίος θα στεφθεί βασιλιάς.
    1701 - Ο Γάλλος μεγαλέμπορος Αντουάν ντε λα Μοτ ιδρύει στις Η.Π.Α. το Ντιτρόιτ, με σκοπό να ελέγξει το εμπόριο γούνας στην περιοχή. Η πόλη παίρνει αρχικά τη γαλλική ονομασία "Fort Détroit" ("Οχυρό του Πορθμού").
    1923 - Υπογράφεται η Συνθήκη της Λωζάνης, με την οποία τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία χαράχθηκαν στα σημερινά τους όρια. Με το άρθρο 20 της Συνθήκης της Λοζάνης η Τουρκία αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κύπρου στην Αγγλία και παραιτείται από κάθε δικαίωμα σ αυτή.

© 2002-2017 MEDIA2DAY