Μήπως ζητάς περισσότερα απ’ όσα δίνεις;

Στις σχέσεις μας, οφείλουμε να προσφέρουμε εξίσου με όσα παίρνουμε. Μήπως όμως είσαι από τα άτομα που ζητούν πολλά;
Μήπως ζητάς περισσότερα απ’ όσα δίνεις;
Όλοι θέλουμε να έχουμε έναν σύντροφο που να μας στηρίζει, να μας αγαπάει και να βρίσκεται δίπλα μας στα καλά και στα άσχημα. Πολλές φορές, όμως, ξεχνάμε ότι και οι σύντροφοί μας θέλουν ακριβώς το ίδιο πράγμα από εμάς, γιατί βάζουμε τις επιθυμίες μας πάνω απ’ όλα.

Μήπως, λοιπόν, ζητάς από τον σύντροφό σου περισσότερα από αυτά που έχεις σκοπό να του δώσεις; Αν βρεις τον εαυτό σου να συμφωνεί με αρκετά από τα παρακάτω σημάδια, τότε οφείλεις να ξανασκεφτείς μερικά πράγματα—κυρίως την συμπεριφορά σου και τις απαιτήσεις σου.

Νιώθεις πως δεν είναι αρκετά καλός για ‘σένα
Υπάρχουν στιγμές που νιώθεις ότι αξίζεις κάτι καλύτερο από τον σύντροφό σου; Κι αν συμβαίνει αυτό, υπάρχει κάτι που να δικαιολογεί αυτό το αίσθημα; Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με τίποτα, ακόμα κι αν οι σύντροφοί τους κάνουν τα πάντα σωστά—και είναι συνήθως οι ίδιοι άνθρωποι που εναποθέτουν όλες τις ελπίδες τους για ευτυχία πάνω στους άλλους.

Βλέπεις μονάχα τα στραβά του
Σίγουρα, δεν θα σε κατηγορήσουμε που δεν αγνοείς τα κουσούρια του συντρόφου σου, αλλά την ίδια στιγμή, κάνεις κάτι για να βελτιώσεις τα δικά σου; Πίστεψέ μας, δεν νιώθεις μόνο εσύ πως υπάρχουν πράγματα που σε ενοχλούν σε αυτή την σχέση. Κανείς δεν είναι τέλειος, αλλά τουλάχιστον προσπαθούμε να συμβιώνουμε.

Προσδοκίες εναντίον πραγματικότητας
Όλοι έχουμε μια φανταστική λίστα με τα χαρακτηριστικά που θα θέλαμε να έχει ο τέλειο σύντροφος. Και αυτή η λίστα (τις περισσότερες φορές) παραμένει φανταστική, επειδή οι πιθανότητες να γνωρίσουμε το άτομο των ονείρων μας είναι πολύ, πολύ μικρές. Και όσο πιο γρήγορα συνειδητοποιήσεις ότι αυτό δεν είναι η μεγαλύτερη τραγωδία, αλλά ένας τρόπος για να μάθεις να εκτιμάς τους ανθρώπους για ό,τι έχουν να σου προσφέρουν, τόσο καλύτερες θα γίνονται οι σχέσεις σου.

Διάβασε το μυαλό μου
Ένα από τα χειρότερα κλισέ, που έχει καταστρέψει σχέσεις και – για κάποιον λόγο – ακόμα επιβιώνει, είναι πως αν μιλάμε για αληθινό έρωτα, ο σύντροφός σου θα ξέρει τι θέλεις προτού καν το σκεφτείς. Κανείς δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο λέμε (και θα συνεχίσουμε να λέμε) πως όλα τα προβλήματα των σχέσεων μπορούν να προληφθούν με καλή επικοινωνία.

Είμαι κελεπούρι
Δεν το αμφισβητούμε. Αλλά το ότι είσαι κελεπούρι δεν σημαίνει πως πρέπει να δείχνεις με την συμπεριφορά σου ότι κάνεις χάρη στους συντρόφους σου που αφιερώνεις τον χρόνο σου σε εκείνους. Δοκίμασε να αντιστρέψεις αυτή σου την σκέψη· αναρωτήσου τι κάνει εσένα το πιο τυχερό άτομο στον κόσμο, και ξεκίνα να εκτιμάς την σχέση σου περισσότερο, χωρίς να προσφέρεις λιγότερα από όσα απαιτείς.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v