ΣΧΕΣΕΙΣΖΕΥΓΑΡΙΑ

Τι να κάνεις αν δεν σε συμπαθούν οι γονείς του;

Τι συμβαίνει όταν γνωρίζεις τους γονείς του και εκείνοι σου δείχνουν διακριτικά ότι δεν σε συμπαθούν και τόσο; Άφησέ το πάνω μας.

Τι να κάνεις αν δεν σε συμπαθούν οι γονείς του;

Γνώρισες τον άντρα των ονείρων σου. Είστε τρελά ευτυχισμένοι, θέλετε να πάτε την σχέση σας στο επόμενο στάδιο, δεν μπορείς να φανταστείς την ζωή σου χωρίς εκείνον. Το μόνο που έμεινε είναι να γνωρίσεις τους γονείς του. Τι συμβαίνει όμως όταν οι γονείς του – στην καλύτερη – σε αντιμετωπίζουν παγερά; (Ναι, δεν είμαστε σίγουροι ότι θέλουμε να υποθέσουμε τι θα κάνουν στην χειρότερη περίπτωση.)

Πάρε μια βαθιά αναπνοή και διάβασε πώς να καταφέρεις να τα πας καλά με τους γονείς του, σε τέσσερα πολύ απλά βήματα.

Γονείς είναι, τι να κάνουν;
Ναι, σίγουρα, αυτό δεν δικαιολογεί την κακή συμπεριφορά, αλλά είναι αναμενόμενο να γίνονται υπερπροστατευτικοί. Κι αυτό μπορεί να οφείλεται στον φόβο, ειδικά αν ο σύντροφός σου είναι μοναχοπαίδι. Μια άλλη πιθανή εξήγηση είναι η ζήλεια. Η μητέρα του συντρόφου σου, για παράδειγμα, μπορεί να νιώθει πως προσπαθείς να την αντικαταστήσεις. Ο καλύτερος τρόπος για να το ξεπεράσετε αυτό είναι να της ζητήσεις συμβουλές—άλλωστε ξέρει το παιδί της καλύτερα από όλους. Ζήτησέ της, για παράδειγμα, να σου πει ιστορίες από τότε που ήταν μικρός, ή μικρές συμβουλές για να του φτιάξεις το αγαπημένο του φαγητό.

Δεν είστε φίλοι
Δεν σε αναγκάζει κανείς να γίνετε φίλοι με τους γονείς του, και ούτε χρειάζεται να προσπαθήσεις. Ειδικά στην αρχή, μπορεί να φανεί τελείως ψεύτικο, και δεν θέλεις να δώσεις τέτοια εικόνα. Την ίδια στιγμή, μην δείχνεις ότι τους φοβάσαι ή ότι σε αγχώνουν. Προσπάθησε να τους σκεφτείς σαν ίσους, και όχι σαν ανώτερους. Έτσι θα μπορέσεις να χαλαρώσεις και να είσαι ο εαυτός σου.

Δείξε πόσο τον αγαπάς
Στο τέλος, το μόνο που θέλει ένας γονιός να δει είναι το παιδί του να βρίσκεται σε μια ευτυχισμένη σχέση, με ένα άτομο που το αγαπάει. Οπότε, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να τους δείξεις ότι όντως ενδιαφέρεσαι για το παιδί τους. Αν δείξεις τα συναισθήματά σου με ειλικρίνεια, θα τους βοηθήσεις να σε εμπιστευθούν.

Σε περίπτωση ανάγκης…
…αν έχεις προσπαθήσει, και απλά εξακολουθούν να σε αντιμετωπίζουν με κακή συμπεριφορά, μίλησέ τους καθαρά. Θυμήσου—το καθαρά δεν σημαίνει με αγένεια. Αν αρνηθείς να μπεις στην διαδικασία του ανταγωνισμού μαζί τους, θα είναι πολύ πιο εύκολο να σε σεβαστούν. Αν σου φερθούν με αγένεια, πες τους ότι δεν περιμένεις να σε αγαπήσουν, αλλά ότι θέλεις η σχέση σας να είναι πολιτισμένη—διαφορετικά, τα προβλήματα θα γίνονται όλο και μεγαλύτερα.


σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Κάθε επανάσταση εξατμίζεται και αφήνει ένα κατακάθι γραφειοκρατίας.
 
"

Φραντς Καφκα

  • 1897 - Μετά τον Ελληνοτουρκικό Πόλεμο του 1897 υπογράφεται η συνθήκη ειρήνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη, με την οποία τροποποιούνται τα ελληνοτουρκικά σύνορα σε βάρος της Ελλάδας και επιβάλλεται στην Ελλάδα ο Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος και η υποχρέωση να καταβάλλει στην Τουρκία 4.000.000 τουρκικές λίρες, ως πολεμική αποζημίωση.
    1916 - Το πλωτό νοσοκομείο Βρετανικός και αδελφό πλοίο του Τιτανικού βυθίζεται ανάμεσα στο ακρωτήριο του Σουνίου και του νησιού Κέα.
    1940 - Ο Ελληνικός Στρατός, μετά από επιθετικές επιχειρήσεις από τις 14-11-40, απελευθερώνει το Λεσκοβίκι και την Κορυτσά και καταλαμβάνει τους ορεινούς όγκους Μόροβα και Ιβάν.

© 2002-2017 MEDIA2DAY