Μήπως δεν μιλάει μόνο μαζί σου;

Δεν έχετε ακριβώς σχέση, αλλά δεν είστε και άγνωστοι. Μιλάτε τακτικά, αλλά είσαι σίγουρη ότι μιλάει μόνο μαζί σου;
Μήπως δεν μιλάει μόνο μαζί σου;
Γνωριστήκατε πριν λίγο καιρό και είπατε να το πάτε χαλαρά. Μιλάτε τακτικά, είτε στο τηλέφωνο, είτε με μηνύματα, αλλά κάτι σου λέει πως δεν είσαι η μόνη. Άλλωστε, δεν έχετε ξεκαθαρίσει ακόμα ποια είναι η φύση της σχέσης σας – που πρακτικά σημαίνει ότι είστε ελεύθεροι να κάνετε ό,τι θέλετε – αλλά την ίδια στιγμή σου δίνει την εντύπωση ότι ενδιαφέρεται πραγματικά για εσένα.

Μπέρδεμα; Ναι, καλωσόρισες στις σύγχρονες σχέσεις.

Αν, λοιπόν, το ένστικτό σου λέει πως υπάρχει κι άλλη (άλλες, μήπως;), αυτά είναι τα πιο συχνά σημάδια που πρέπει να προσέξεις, και μετά να πράξεις αναλόγως…

Μας βλέπουν…
Όταν είστε μαζί σε δημόσιο χώρο, μπορείς με σιγουριά να δεις ότι σε φλερτάρει, αλλά όχι με τον τρόπο που θα σε φλέρταρε κάποιος με τον οποίο έχεις δεσμό. Τα πειράγματα και τα αστεία δίνουν και παίρνουν, αλλά σίγουρα δεν πρόκειται να σε αγκαλιάσει. Μπορεί να το κάνει σκόπιμα, πιστεύοντας ότι σου δίνει προσοχή, αλλά αφήνοντας και τις επιλογές του ανοιχτές.

(Καθόλου) προσωπικά μηνύματα
Ναι, μιλάτε τακτικά, αλλά κάθε φορά που σου στέλνει έχεις την αίσθηση ότι θα μπορούσε να στέλνει το ίδιο μήνυμα σε άλλα πέντε άτομα. Πώς είναι εκείνοι οι τύποι που στέλνουν ένα μαζικό μήνυμα σε όλες τις επαφές τους για να ευχηθούν καλό Πάσχα; Αν παρατηρήσεις, ας πούμε, ότι ποτέ δεν αναφέρει το όνομά σου, ή ότι αυτά που σου λέει δεν προσπαθούν ποτέ να γίνουν λίγο πιο προσωπικά, μάλλον έχει άλλα δυο-τρία παραθυράκια στο chat ανοιχτά την ίδια στιγμή.

Κι εσύ παίρνεις like, όλοι παίρνουν ένα like!
Αυτό δεν είναι κάτι που θα πρέπει κανονικά να σε τρομάζει, επειδή μιλάμε για social media. Και ο σκοπός του να βρίσκεσαι στα social media είναι να κάνεις like σε αυτά που ανεβάζει ο κόσμος, για να σου κάνουν like με την σειρά τους κι αυτοί. Είναι ένας προβληματικός κύκλος επιβεβαίωσης. Αν όμως τον δεις να έχει πάρει σερί τα προφίλ άλλων στο Instagram και να πατάει καρδούλες σε κάθε selfie, κάτι δεν πάει καλά.

I’ve got the power
Όταν κάποιος το παίζει σε διπλό (τριπλό, τετραπλό) ταμπλό, τότε πρέπει να έχει τον έλεγχο της κατάστασης κάθε ώρα και στιγμή. Αυτό σημαίνει πως εκείνος θα οργανώνει όλα σας τα σχέδια και τα πάντα θα γίνονται στο πρόγραμμά του. Για να είμαστε ειλικρινείς, ακόμα κι αν δεν μιλάει με άλλες, αν μιλάτε μόνο όταν έχει όρεξη να σου μιλήσει εκείνος, ο τύπος δεν είναι ίσως και η καλύτερη συναισθηματική επένδυση για ‘σένα.

Το κινητό μου και τα μάτια μου
Αν τον δεις να κοιτάει το κινητό του καχύποπτα, να το στρέφει μακριά σου ενώ γράφει, ή απλά κάθε φορά που χτυπάει να σηκώνεται και να βγαίνει απ’ το δωμάτιο, ήρθε η ώρα να αναρωτηθείς τι συμβαίνει. Και, όχι, αυτό δεν σημαίνει ότι έχεις δικαίωμα να ψαχουλέψεις το κινητό του. Αν αυτός είναι ύπουλος και μη ειλικρινής, δεν χρειάζεται να πέσεις στο επίπεδό του.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v