ΣΧΕΣΕΙΣΖΕΥΓΑΡΙΑ

Οι φράσεις που δεν θέλει να ακούσει η σύντροφός σου

Υπάρχουν πράγματα που αν τα πεις φωναχτά στην κοπέλα σου, κινδυνεύεις να φας χαστούκι. Δικαιολογημένα…

Οι φράσεις που δεν θέλει να ακούσει η σύντροφός σου

Αν είσαι άντρας και διαβάζεις αυτό το κείμενο, σκέψου τα πράγματα που θα μπορούσε κάποιος να σου πει και θα ήσουν έτοιμος να εκραγείς. Μπορεί να μην αντέχεις να σου λένε ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι, να αμφισβητούν τις ικανότητές σου. Ό,τι κι αν είναι αυτό που σε εκνευρίζει αφάνταστα, υποθέτουμε πως δεν θα ήθελες να το ακούσεις από το άτομο που αγαπάς.

Με την ίδια λογική, λοιπόν, καλό θα ήταν να σταματήσεις να λες τις παρακάτω πολύ συνηθισμένες φράσεις στην σύντροφό σου…

Αυτό θα φορέσεις;
Μήπως είναι πολύ προκλητικό; Μήπως την κάνει να μην φαίνεται ωραία; Μήπως, όμως, δεν έχεις κάποιο λόγο πάνω στο τι φοράνε οι υπόλοιποι άνθρωποι;

Γιατί φοράς τόσο μακιγιάζ;
Βλέπε παραπάνω. Δεν είναι κάτι που μπορείς να της πεις να κάνει ή να μην κάνει. Άσε που – αντικειμενικά – αυτό που οι περισσότεροι εκτιμούν ως “φυσική ομορφιά” είναι τις περισσότερες φορές αποτέλεσμα μακιγιάζ.

Η φίλη σου είναι πολύ ωραία
Το ξέρει. Πίστεψέ μας, το ξέρει, και την αγαπάει και το χαίρεται. Αλλά αν θες να το λες αυτό, τότε μην αρχίσεις να βγάζεις καπνούς αν ξεκινήσει κι εκείνη να λέει πόσο ωραίοι είναι οι κολλητοί σου…

Γίνεσαι υπερβολική
Τώρα, αυτό είναι λίγο επικίνδυνο. Επειδή, ναι, ώρες-ώρες όλοι γινόμαστε υπερβολικοί. Το πρόβλημα είναι όμως ότι ζούμε σε έναν πολιτισμό που αν μια γυναίκα εκφέρει πέντε παραπάνω λέξεις το λεπτό, την καταδικάζουμε ως δραματική και υπερβολική. Κι αυτό δεν είναι εντάξει.

Περίοδο έχεις;
Δεν θα μπούμε καν στη διαδικασία να ανοίξουμε ξανά αυτό το ζήτημα.

Δεν ξέρεις τι λες
Διόρθωση, αυτό είναι απαίσιο σε όποιον κι αν το πεις. Όχι μόνο στην κοπέλα σου. Είναι σαν να της λες κατάμουτρα ότι είναι ηλίθια. Αν διαφωνείς με κάτι που σου λέει, υπάρχουν εκατό καλύτεροι τρόποι να το εκφράσεις—χωρίς να ρισκάρεις την σωματική σου ακεραιότητα.

Θα σου τηλεφωνήσω
…αν δεν σκοπεύεις να τηλεφωνήσεις ποτέ. Κακό.

Θοδωρής Διάκος

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ο πιο πλούσιος είναι οι οικονόμος, ο πιο φτωχός είναι ο φιλάργυρος."

Νικολά Σαμφόρ, συγγραφέας

  • 1821 - Ελληνική Επανάσταση: Κηρύσσεται η έναρξη της επανάστασης στην Στερεά Ελλάδα κοντά στη Λιβαδειά, με παρόντες τους οπλαρχηγούς Αθανάσιο Διάκο και Βασίλη Μπούσγο και προκρίτους της περιοχής. Την ίδια μέρα τα Σάλωνα περνούν στον έλεγχο των Ελλήνων επαναστατών. Επίσης την μέρα αυτή μπαίνει ο Αλέξανδρος Υψηλάντης με τον στρατό του στο Βουκουρέστι.
    1958 - Ο Νικήτα Χρουστσώφ εκλέγεται Πρόεδρος της Κυβέρνησης της Σοβιετικής Ένωσης, αντικαθιστώντας τον Γκεόργκι Μαλένκοφ.
    1977 - Η μεγαλύτερη αεροπορική τραγωδία: 583 άνθρωποι σκοτώνονται σε σύγκρουση δύο αεροσκαφών τύπου Boeing 747 στο αεροδρόμιο της Τενερίφης, στα Κανάρια νησιά, της Ισπανίας.

© 2002-2017 MEDIA2DAY