Τα πιο συχνά λάθη που κάνεις στη σχέση σου

Μια σχέση απαιτεί ενέργεια, διάθεση, μεράκι και σωστές επιλογές. Δείτε τα πιο συχνά λάθη που μπορούν να την τινάξουν στον αέρα.
Τα πιο συχνά λάθη που κάνεις στη σχέση σου
Οι σχέσεις δεν είναι εύκολο πράγμα. Αν ήταν έτσι, όλοι θα είχαμε και από μία αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Ή θα νιώθαμε υπέροχα με οποιονδήποτε σύντροφο, χωρίς καυγάδες και τσακωμούς. Και όλα θα ήταν ιδανικά πλασμένα με καρδούλες και νεράϊδες.

Όμως δεν είναι. Τα λάθη παραμονεύουν και δυναμιτίζουν την κατάσταση. Κάποια από αυτά μπορεί να προκαλέσουν και ολοκληρωτικό… σχίσμα.

Δείτε ποια είναι και αποφύγετέ τα.

Κερατώνεις

Κάποιοι λένε ότι το κέρατο βοηθά στην αναζωογόνηση μιας σχέσης. Εμείς λέμε ότι είναι το πρώτο «καρφί» για να την τελειώσετε πριν καν το καταλάβετε. Παραδόξως είναι και το πιο δημοφιλές «λάθος» που οδηγεί στο τέλος.

Δεν επικοινωνείς

Σε μία σχέση θα πρέπει να υπάρχει επικοινωνία. Το να κρατάτε τα συναισθήματά σας μέσα σας δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Όσο μαζεύονται, τόσο η έκρηξη στο τέλος θα είναι εκκωφαντική. Και θανατηφόρα για τη σχέση.

Δεν έχεις οικειότητα

Όχι, αυτό δεν αφορά μόνο το κομμάτι του σεξ. Η οικειότητα με τον/την σύντροφο αφορά το πόσο καλά περνάτε μαζί, πόσο διασκεδάζετε, πόσο αγαπάτε αυτά που κάνετε μαζί. Αν δεν ισχύουν αυτά, τότε γιατί είστε σε σχέση;

Δεν τον/την ακούς

Αυτό το λάθος συνήθως «κολλάει» με την έλλειψη επικοινωνίας. Αν τα αυτιά σας δεν είναι ανοιχτά στα θέλω και τα προβλήματα του άλλου, τότε κατά πάσα πιθανότητα δεν καλύπτετε κάποιες από τις ανάγκες του. Μια υγιής σχέση προϋποθέτει αμοιβαία κατανόηση, και αλληλοβοήθεια.

Ζηλεύεις

Αχ, αυτή η ζήλεια. Κρατά μια σχέση ζωντανή, όμως μπορεί εύκολα και να την καταστρέψει. Όλοι μας είμαστε ζηλιάρηδες, δεν είναι κακό. Όμως όταν η ζήλεια κυριαρχεί, τότε τα προβλήματα ξεκινούν. Αν εμπιστεύεστε τον/την σύντροφό σας, αφήστε τον να κάνει ό,τι θέλει.

Πιέζεις

Είστε ακόμη στο πρώτο δίμηνο της σχέσης σας και ήδη μιλάτε στον/στην σύντροφό σας για γνωριμία με τους δικούς σας, για συγκατοίκηση, για λευκά φορέματα και άλλα τέτοια ωραία- για εσάς- ασφυκτικά, όμως, για εκείνον. Μην το κάνετε.

Φλερτάρεις

Ακόμα και ένα αθώο φλερτ μπορεί να την κάνει τη ζημιά. Με έναν συνάδελφο, με έναν «φίλο» στο FB, με έναν φίλο από τα παλιά, με οποιονδήποτε. Αποφύγετέ το – αν φυσικά θέλετε να παραμείνετε στη σχέση σας και να την κρατήσετε υγιή.

Δεν ελέγχεις τον εαυτό σου

Συνήθως όταν δεν είμαστε καλά ή όταν έχουμε καβγαδίσει με τον/την σύντροφό μας, έχουμε την φαεινή ιδέα να ξεστομίσουμε πράγματα που κρατούσαμε μέσα μας εναντίον του/της. Κακώς, κάκιστα. Τα «πράγματα» αυτά μπορούν να φέρουν φουρτούνες. Και οι φουρτούνες σε μια σχέση όταν μαζευτούν… σκάνε.

N.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v