Πώς να αποφύγετε τους καυγάδες

Πώς να αποφεύγετε τους άσχημους καυγάδες με τον σύντροφό σου, σε έξι απλά βήματα.
Πώς να αποφύγετε τους καυγάδες
Οι καυγάδες δεν είναι ευχάριστοι για κανέναν. Και ναι, ξέρουμε ότι ώρες-ώρες είναι απαραίτητο κομμάτι μιας σχέσης, γιατί βοηθούν και τους δύο συντρόφους να καταλάβουν κάποια πράγματα καλύτερα. Κι όμως, υπάρχουν τρόποι να διαχειρίζεστε τα προβλήματά σας χωρίς να αρχίζετε να μαλώνετε και να φωνάζετε ο ένας στον άλλον.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα νιώσεις τον καυγά να είναι έτοιμος να εκραγεί, θυμήσου τα παρακάτω…

1. Τι είναι σημαντικό;
Δεν είναι ανάγκη να ανάψουν τα αίματα για κάθε μικρό, χαζό θεματάκι που προκύπει. Μερικά θέματα δεν είναι σημαντικά και μπορεί να λυθούν πολύ πιο εύκολα. Ρώτησε, λοιπόν, τον εαυτό σου, ποια είναι τα πράγματα στην σχέση σου που πραγματικά αξίζουν να υψώσεις την φωνή σου.

2. Πώς είσαι εκείνη τη στιγμή;
Δεν είναι λίγες οι φορές που οι καυγάδες ξεσπάνε επειδή υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες. Σκέψου: πόσες φορές μαλώσατε με τον σύντροφό σου στιγμές που ένιωθες κούραση, πείνα, άγχος ή στεναχώρια; Πάμε στοίχημα ότι οι περισσότεροι καυγάδες σας ξεκινούσαν από εκεί. Ζήτησε ένα time-out και πιάστε το θέμα ψύχραιμα όταν είστε και οι δύο στην κατάλληλη διάθεση.

3. Η ευγένεια είναι σημαντική
Ακόμα και σε μία σχέση που γνωρίζεστε πολύ καλά και δεν πρόκειται να παρεξηγήσετε ο ένας τον άλλο για ένα μικρό ξέσπασμα, η ευγένεια είναι πολύ σημαντική. Καλώς ή κακώς, οι σύντροφοί μας γίνονται αποδέκτες του εκνευρισμού μας τις περισσότερες φορές…

4. Θυμήσου τα θετικά
Είσαι με τον σύντροφό σου επειδή είδες εξαρχής κάτι καλό σ’ εκείνον. Προσπάθησε να θυμηθείς όλες τις καλές στιγμές και να μην αφήσεις τον εαυτό σου να επηρεαστεί από τα νεύρα που νιώθεις εκείνη τη στιγμή. Βέβαια, αυτό συνεπάγεται ότι η σχέση σας εξακολουθεί να βρίσκεται σε καλό σημείο…

5. Περίμενε μια μέρα
Κάθε φορά που κάτι σε ενοχλήσει, δώσε στον εαυτό σου μια μέρα για να το σκεφτείς, να καταλάβεις αν όντως είναι τόσο σημαντικό πρόβλημα που αξίζει να κάνεις καυγά για να το λύσεις. Αν εξακολουθεί να σε ενοχλεί, τότε συζήτησέ το με τον σύντροφό σου, ψύχραιμα.

6. Ποτέ μην ξεφεύγεις απ’ το θέμα
Οι περισσότεροι καυγάδες δε παραμένουν ποτέ στο θέμα απ’ το οποίο ξεκίνησαν. Κι αυτό είναι λάθος, γιατί όσο ξεφεύγετε, τόσο θα μεγαλώνουν τα νεύρα σας, και τόσο πιο πιθανό είναι να πείτε και οι δύο πράγματα που θα μετανιώσετε.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v