Τα πράγματα που δεν πρέπει να σε απασχολούν σε μια σχέση

Αν πιστεύεις ότι κάτι από τα παρακάτω μπορεί να σου χαλάσει την σχέση, μάλλον δεν μπορείς ακόμα να κάνεις σοβαρή σχέση…
Τα πράγματα που δεν πρέπει να σε απασχολούν σε μια σχέση
Πόσες φορές άφησες μια σχέση να διαλυθεί επειδή πολλά μικρά πραγματάκια σε έκαναν να χάνεσαι στις σκέψεις σου, και εν τέλει τα παιχνίδια του μυαλού σου σε έπειθαν ότι δεν έχετε μέλλον;

Μπορεί να μας αρέσει να αναλύουμε τις ανθρώπινες σχέσεις από κάθε πιθανή άποψη, και μπορεί να είμαστε (όλοι μας, ανεξαιρέτως) ειδικοί στο να βρίσκουμε την αρνητική πλευρά, να μας γίνεται εμμονή, αλλά αυτό που έχει σημασία πραγματικά είναι η αγάπη. Και τα παρακάτω πράγματα δεν πρέπει ποτέ να μπαίνουν πιο πάνω απ’ την αγάπη.

Η ηλικία
Αν το καλοσκεφτούμε, η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός. Ένας αριθμός, βέβαια, που πρέπει να είναι πάνω από 18. Μην κάθεσαι να τρώγεσαι με τα ρούχα σου αν έχετε μερικά χρόνια διαφορά, επειδή το μόνο που μετράει είναι να υπάρχουν αληθινά αισθήματα ανάμεσά σας.

Η εμφάνιση
Τα συμβατικά πρότυπα ομορφιάς υπάρχουν, και αν ο σύντροφός σου είναι ο ορισμός τους, μπράβο του. Αλλά μπορεί να έχει λίγη κοιλίτσα. Μπορεί η μύτη του να είναι μεγάλη. Μπορεί να χρειάζεται κάθε τρεις εβδομάδες να του ξυρίζεις την πλάτη, κι αυτό δεν είναι πρόβλημα. Για την ακρίβεια, αν του ξυρίζεις όντως την πλάτη κάθε τρεις βδομάδες, θα υποθέσουμε ότι όντως τον αγαπάς πάρα πολύ, και μπορείς να σταματήσεις να διαβάζεις αυτό το κείμενο.

Τι λένε οι άλλοι
Ναι, η γνώμη των φίλων σου μετράει, επειδή ενδιαφέρονται για ‘σένα. Αλλά η τελική απόφαση είναι δική σου. Αν πιστεύεις ότι όντως κάτι δεν πάει καλά, το ένστικτό σου λογικά θα σου το έχει πει πιο πριν. Μέχρι τότε, να θυμάσαι ότι οι γνώμες των άλλων έχουν πάντα να κάνουν με τις δικές τους απόψεις και εμπειρίες, και σπάνια είναι αντικειμενικές.

Το σεξουαλικό του ιστορικό
Με πολύ απλά λόγια, επειδή κανονικά δεν θα έπρεπε καν να μπούμε στον κόπο να το γράψουμε αυτό: Είμαστε άνθρωποι, κάνουμε σεξ. Και ο αριθμός των ατόμων που έχουμε κάνει σεξ δεν σημαίνει τίποτα. Η σεξουαλική υγεία, από την άλλη, είναι σημαντική, και είναι μια άβολη συζήτηση που πρέπει να κάνεις.

Η δουλειά που κάνει
Μπορεί να μην έχει δουλειά με πρεστίζ. Μπορεί αυτή τη στιγμή να μην έχει καν δουλειά, αλλά να στέλνει κάθε μέρα το βιογραφικό του με κάθε πιθανό τρόπο, προς κάθε πιθανό παραλήπτη. Δεν είναι και τόσο κακό. Το κακό θα ήταν να μην σηκωνόταν από τον καναπέ και να σε έβλεπε σαν κουμπαρά.

Το ότι δεν μιλάει
Αυτό είναι λίγο περίεργο. Συνέχεια λέμε πόσο σημαντική είναι η επικοινωνία σε κάθε σχέση, αλλά η επικοινωνία μερικές φορές δεν έχει να κάνει με τις λέξεις. Μερικές φορές, η αγάπη έχει να κάνει με τις πράξεις. Εκείνες τις μικρές, καθημερινές πράξεις αγάπης που φανερώνουν περισσότερα από κάθε λέξη. Το θέμα είναι να μπορείς (και να θες) να τις καταλάβεις…


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v