Πώς να τον συγχωρήσεις μετά την απιστία

Σε απάτησε, αλλά αποφάσισες να του δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία; Μάθε τώρα πώς θα μπορέσεις να τον συγχωρήσεις.
Πώς να τον συγχωρήσεις μετά την απιστία
Η απιστία είναι από τα χειρότερα πράγματα που μπορούν να συμβούν σε μια σχέση. Κι όμως, αν αποφάσισες να συγχωρήσεις τον σύντροφό σου και να του δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία, η σχέση σας μπορεί σταδιακά να επανέλθει στα φυσιολογικά. Το ζήτημα είναι το πώς ακριβώς θα τον συγχωρήσεις.

Η απιστία μας κάνει να χάνουμε την εμπιστοσύνη μας στο άλλο άτομο, στην αγάπη μας. Είναι δύσκολο να ελέγξουμε τα αισθήματά μας, ακόμα και να τα αναγνωρίσουμε. Ο δρόμος της συγχώρεσης δεν είναι εύκολος, και δεν είναι σύντομος. Αλλά μπορείς να το κάνεις, όσο κι αν σου φαίνεται αυτή τη στιγμή πως δεν θα μπορέσεις να τον συγχωρήσεις ποτέ.

Σκέψου τι είναι για σένα η συγχώρεση
Για πολλούς ανθρώπους, η συγχώρεση είναι πολύ παρεξηγημένη έννοια. Κάποιοι πιστεύουν ότι επειδή τα σφάλματά τους έχουν συγχωρεθεί, μπορούν να συνεχίσουν σαν να μη συνέβησαν ποτέ. Κι αυτό είναι τεράστιο λάθος, επειδή ο σκοπός του να συγχωρούμε δεν είναι να ξεχάσουμε. Πρέπει λοιπόν να σκεφτείς τι σημαίνει για εσένα το γεγονός ότι θα συγχωρήσεις την απιστία του, και πώς σκοπεύεις να συνεχίσεις.

Βάλε τον εαυτό σου πρώτο
Η αληθινή προτεραιότητα δεν είναι η σχέση σου, αλλά ο εαυτός σου. Κατά πόσο μπορείς να ξεπεράσεις αυτό το γεγονός και να μην το αφήσεις να σε μεταμορφώσει σε ένα πλάσμα καχύποπτο, που φοβάται να αφεθεί σε μια σχέση. Τι σημαίνει όλο αυτό; Ότι με το να συγχωρήσεις τον σύντροφό σου για την απιστία του, δεν το κάνεις για να ελαφρύνεις την συνείδησή σου, ή για να σώσεις την σχέση σας· το κάνεις για εσένα και για τα δικά σου αισθήματα. Μόνο αν καταφέρεις να σπάσεις τις αλυσίδες του παρελθόντος μπορείς να ευχαριστηθείς το μέλλον σου.

Ξεκίνα αργά και σταθερά
Όπως είπαμε και πριν… δεν είναι σύντομος δρόμος. Αντί να προσπαθήσεις να συγχωρήσεις τα πάντα μονομιάς – που δεν πρόκειται ποτέ να το καταφέρεις αληθινά, κι εν τέλει θα αφήσεις όλη την πικρία μέσα σου, να φουσκώνει – προσπάθησε να τον συγχωρήσεις αργά-αργά. Κάθε μέρα, νιώσε από ένα κομμάτι του πόνου που σου προκάλεσε να φεύγει από πάνω σου. Θα υπάρξουν μέρες που τα αρνητικά αισθήματα θα βγουν στην επιφάνεια και θα πονάς περισσότερο, αλλά αν όντως θες να πετάξεις αυτό το απαίσιο συμβάν από πάνω σου, πρέπει να συνεχίσεις… για το δικό σου καλό.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v