Τα σημάδια ότι ήρθε η ώρα να τον παρατήσεις

Είναι πάντα δύσκολο να αναγνωρίσεις ότι υπάρχει πρόβλημα στην σχέση σου, αλλά τα παρακάτω σημάδια σου δείχνουν πως πρέπει να φύγεις επειγόντως.
Τα σημάδια ότι ήρθε η ώρα να τον παρατήσεις
Οι περισσότεροι άνθρωποι, μόλις βρούμε μια σχέση, έχουμε την τάση να βρίσκουμε συνεχώς δικαιολογίες για τα λάθη του συντρόφου μας. Ναι, ναι, ακόμα και στις σχέσεις που δεν πάνε καλά. Γιατί, παρά τον εκνευρισμό μας κάθε φορά που κάτι δεν θα πάει καλά, υπάρχουν κι αισθήματα στην μέση, κι αυτά τα αισθήματα μας κάνουν να βλέπουμε το άλλο άτομο σαν να κυκλοφορεί παντού με ένα φωτοστέφανο πάνω απ’ το κεφάλι του.

Και επειδή μερικές φορές είναι δύσκολο να αποδεχτείς ότι τα πράγματα όντως δεν πηγαίνουν καλά, άφησέ μας να σε βοηθήσουμε. Αν, λοιπόν, ο σύντροφός σου κάνει κάτι από τα παρακάτω, πρέπει να σκεφτείς πολύ καλά το μέλλον της σχέσης σας.

Σκοτσέζικο ντους
Την μια σε θέλει, την άλλη όχι. Την μια σε παίρνει τηλέφωνο, μετά εξαφανίζεται για πέντε μέρες. Αυτό είναι το μεγαλύτερο σημάδι ότι δεν έχει επενδύσει τίποτα πάνω σου.

Καμία προσπάθεια
Οι σχέσεις έχουν να κάνουν με την προσπάθεια. Την προσπάθεια να καταλάβουμε ο ένας τον άλλον καλύτερα, την προσπάθεια να συμβιώσουμε χωρίς να έχει παράπονο κανείς. Αν ο σύντροφός σου έπαψε πια να προσπαθεί, έχει ήδη παραιτηθεί από την σχέση σας.

Όλο δικαιολογίες
Όλοι έχουμε δουλειές. Όλοι έχουμε φίλους και οικογένεια και χόμπι και πράγματα που θέλουμε να κάνουμε. Την ίδια στιγμή, φροντίζουμε να έχουμε και λίγο χρόνο για την σχέση μας—αλλιώς δεν κάνουμε σχέσεις.

Είσαι σίγουρος γι’ αυτό;
Όταν ένα άτομο σε κάνει να αμφισβητείς ακόμα και τον ίδιο σου τον εαυτό, πίστεψέ μας, δεν θες να περάσεις ούτε ένα λεπτό ακόμα μαζί του.

Κι αν φύγεις;
Σκέψου ένα (υποθετικό) σενάριο ότι φεύγεις. Πιστεύεις πως η απουσία σου θα σημαίνει κάτι; Πιστεύεις πως θα τον επηρεάσει με οποιονδήποτε τρόπο; Αν όχι, τότε δεν έχεις λόγο να είσαι μαζί του.

Και πού να πας;
Αν η παρουσία σου στη ζωή του είναι πλέον τόσο δεδομένη που ούτε καν μπαίνει στο κόπο να σκεφτεί ότι θα αντιδράσεις στην συμπεριφορά του, το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ ό,τι περίμενες. Μάζεψε τα πράγματά σου, άφησε ένα σημείωμα – ή και όχι – και απομακρύνσου όσο είναι καιρός. Κατά βάθος, ξέρει γιατί το έκανες, και κάθε “προσπάθεια” να σε κερδίσει πίσω είναι απλά για να καθησυχάσει τον εγωισμό του.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v