9 πράγματα που δεν γνωρίζατε για το φιλί

Προσοχή: Το παρακάτω κείμενο μπορεί να σας προκαλέσει ακατανίκητη επιθυμία να φιλήσετε όποιον βρείτε μπροστά σας!
9 πράγματα που δεν γνωρίζατε για το φιλί
Όλοι λατρεύουμε τα φιλιά. Είναι το πιο χαριτωμένο και ταυτόχρονα σέξι πράγμα που μπορείς να κάνεις με τον άνθρωπό σου (ή με οποιονδήποτε άνθρωπο). Και, αν πιστέψουμε τον Δαρβίνο, οι άνθρωποι γεννιόμαστε με την επιθυμία να φιλιόμαστε.

Όποια και να είναι η σχέση σας με τον Δαρβίνο και τις θεωρίες του, βέβαια, τα παρακάτω πράγματα θα σας κάνουν να θέλετε να φιλήσετε κάποιον αμέσως!

1. Έχει ανακαλυφθεί πως τα ζευγάρια που φιλιούνται πιο συχνά έχουν πιο υγιείς σχέσεις, και μένουν μαζί περισσότερο καιρό.

2. Τα ανθρώπινα χείλη είναι πιο ευαίσθητα στην πίεση από το πέος και την κλειτορίδα. Αυτό σημαίνει πως ένα καλό φιλί μπορεί να είναι το απόλυτο αφροδισιακό!

3. Τα παθιασμένα φιλιά, που κρατούν πολλή ώρα μπορούν να κάνουν τα εξής: να μειώσουν το στρες, να αυξήσουν το προσδοκώμενο ζωής και να κάψουν 25 θερμίδες το λεπτό.

4. Τα φιλιά μας βοηθούν να επιλέξουμε τον κατάλληλο σύντροφο, κι αυτό συμβαίνει γιατί το σάλιο μας δίνει πολλές πληροφορίες για το άτομο που φιλάμε.

5. Τα φιλιά μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Αρκεί και οι δύο συμμετέχοντες να είναι καλά στην υγεία τους εκείνη τη στιγμή...

6. Οι ενδορφίνες που παράγονται όταν φιλιόμαστε είναι 200 φορές πιο ισχυρές από ένα παυσίπονο. Αυτό σημαίνει πως νιώθουμε λιγότερο πόνο εκείνη τη στιγμή.

7. Φαίνεται πως τα φιλιά και η συχνότητά τους μπορούν να δείξουν πόσο ικανοποιημένος είναι ένας άντρας από την σχέση του. Επίσης, μια μελέτη που έγινε στο Λονδίνο έδειξε πως οι άντρες που φιλούν τις συντρόφους τους πριν φύγουν από το σπίτι έχουν λιγότερες πιθανότητες να πάθουν κάποιο ατύχημα με το αυτοκίνητο.

8. Τα φιλιά, επίσης, βελτιώνουν το σεξ. Και όχι μόνο φέρνουν τους δυο παρτενέρ πιο κοντά, αλλά τους βοηθούν να παραμείνουν ερεθισμένοι.

9. Όταν φιλάμε κάποιον, του δείχνουμε πόσο σημαντικός είναι για εμάς. Ή, με άλλα λόγια, του αυξάνουμε την αυτοπεποίθηση! Κάτι μας λέει ότι οι ενδορφίνες και η οξυτοκίνη παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτό…

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v