Άβολες κουβέντες μεταξύ ζευγαριών

Όλες οι σχέσεις πρέπει να περάσουν κι από αυτό: Οι πέντε πιο άβολες συζητήσεις που θα κάνεις με τον σύντροφό σου.
Άβολες κουβέντες μεταξύ ζευγαριών
Οι σχέσεις δεν είναι μόνο γεμάτες με χαρούμενες, ζουζουνιάρικες στιγμές. Εντάξει, στην πλειοψηφία τους μπορεί να είναι, αλλά υπάρχουν και μερικά πράγματα που δεν αποφεύγονται. Και δεν μιλάμε για τους καυγάδες, επειδή – αν μη τι άλλο – μετά τους καυγάδες μπορεί να ακολουθήσει τέλειο σεξ. Μετά από τις παρακάτω σούπερ άβολες και σούπερ ώριμες συζητήσεις, όμως, απλά θα συνεχίσετε την ζωή σας. Παίρνουμε βαθιά ανάσα και ξεκινάμε.

1. Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα
Αναγκαίο κακό, όπως λέγαμε. Δεν θες να κολλήσεις κάτι από το πουθενά. Για να γλυτώσετε και οι δύο, αποφύγετε τις λεπτομέρειες για την σεξουαλική σας ζωή στο παρελθόν, και επικεντρωθείτε στο φλέγον ζήτημα: ότι κανείς από τους δυο σας δεν θα νιώσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες κάτι να φλέγεται μέσα στο εσώρουχό του.

2. Τα οικονομικά
Πώς τα διαχειρίζεται ο ένας; Πώς ο άλλος; Σκοπεύετε να κάνετε κάτι μαζί, να ανοίξετε κοινό λογαριασμό; Να μοιράζετε τους λογαριασμούς; Είναι από εκείνες τις συζητήσεις που και οι δυο σας θα κοιτάτε νευρικά κάθε δυο λεπτά την κοντινότερη έξοδο κινδύνου—κι αυτό είναι που την κάνει τόσο σημαντική.

3. Παιδιά;
Αν η σχέση σας έχει περάσει στο επόμενο επίπεδο, ίσως χρειαστεί να αρχίσετε να μιλάτε για παιδιά. Για το αν σκοπεύετε να κάνετε, πόσα θέλετε ή – ξέρεις – αν κάποιος από τους δυο σας παθαίνει αναφυλακτικό σοκ και μόνο που ακούει την λέξη παιδί. Που, εντάξει, υποθέτουμε αυτό γίνεται φανερό αρκετά γρήγορα.

4. Συγκατοίκηση
Τα πράγματα αρχίζουν και πηγαίνουν πολύ καλά, και σκέφτεστε μήπως ήρθε η ώρα να μείνετε μαζί. Σε τίνος το σπίτι όμως θα μείνετε; Και τι θα συμβεί με το σπίτι του άλλου; Και πώς θα πληρώνετε τους λογαριασμούς; Θέλετε σκύλο ή γάτα; Ποιος θα πλένει τα πιάτα και ποιος θα βάζει πλυντήριο και ποιος θα καθαρίζει τα τζάμια, και ποια πράγματα δεν πρόκειται να δεχτείτε ποτέ μέσα στο σπίτι σας; Τόσες πολλές ερωτήσεις, τόσος πολύς κρύος ιδρώτας.

5. Πράγματα που κάνετε με το σώμα σας
Το καταλαβαίνουμε. Τις πρώτες εβδομάδες (μήνες;) μιας σχέσης, παρουσιάζετε τον εαυτό σας ως ένα θεϊκό πλάσμα που πηγαίνει στην τουαλέτα μόνο για να πλύνει τα δόντια του. Στην τουαλέτα, όμως, κάνουμε και άλλα πράγματα. Για τα οποία πρέπει να συζητήσουμε ψύχραιμα. Οι άντρες μάλλον θα έχουν μεγαλύτερα προβλήματα σ’ αυτό το θέμα.

Θ.Δ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v