Πώς καταστρέφεις εσύ την σχέση σου;

Μήπως φταις εσύ που η σχέση σου έχει χαλάσει; Διάβασε παρακάτω για να μάθεις!
Πώς καταστρέφεις εσύ την σχέση σου;
Νιώθεις ότι η σχέση σου δεν σε ικανοποιεί πια. Ο σύντροφός σου δείχνει κουρασμένος όλη την ώρα. Πώς γίνεται, απ’ την μια στιγμή στην άλλη, τα πράγματα να χάλασαν; Σίγουρα κάτι θα συνέβη, κάποιος θα έφταιξε.

Αν αναρωτιέσαι μήπως ευθύνεσαι εσύ για το ότι έχει χαλάσει η σχέση σου, ίσως να έχουμε μερικές ιδέες για το τι μπορεί να συνέβη. Κι ελπίζουμε να μην ταυτιστείς με κάποια από τις παρακάτω συμπεριφορές…

Μόνο αρνητικότητα
Μπορεί ο σύντροφός σου να έχει δέκα καλά στοιχεία, μα εσύ θα κολλήσεις στο ένα αρνητικό. Έχεις μια τάση να φρικάρεις με το παραμικρό και να νομίζεις ότι στην πρώτη αναποδιά, ήρθε το τέλος του κόσμου. Αυτή η μαυρίλα, όμως, απλά ρουφάει μέσα της και τους ανθρώπους που έχεις γύρω σου… όπως και κάθε πιθανότητα για μια καλή σχέση.

Δεν ασχολείσαι με τον εαυτό σου
Νιώθεις πως η σχέση σου κοντεύει να καθορίσει πλέον ποια είσαι ως άτομο; Αν ναι, τότε φρόντισε να το αλλάξεις αυτό όσο πιο γρήγορα γίνεται, γιατί καμία σχέση δεν μπορεί να επιβιώσει όταν ένας απ’ τους δύο συντρόφους δεν αφιερώνει λίγο χρόνο στον εαυτό του και στην προσωπική του ζωή.

Αφήνεις την ανασφάλειά σου να σε καταστρέφει
Η ανασφάλεια λειτουργεί κάπως έτσι: δεν πιστεύεις στον εαυτό σου, έπειτα αρχίζεις να σκέφτεσαι πως δεν αξίζεις να έχεις όμορφα πράγματα, και στο τέλος σαμποτάρεις τον ίδιο τον εαυτό σου, για να αποδείξεις στον εαυτό σου ότι είχες δίκιο εξαρχής. Μπερδεύτηκες; Λογικό, μιας και δεν βγάζει κανένα απολύτως νόημα.

Αδιαφορείς για το σεξ
Είναι σημαντικό. Όσο κι αν δεν θες να το παραδεχτείς, γιατί τα αισθήματά σου παίρνουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο, το σεξ είναι σημαντικό μέσα σε μια σχέση. Αν δεν καταβάλεις έστω και λίγη προσπάθεια να επικοινωνήσεις σεξουαλικά με τον σύντροφό σου, σύντομα θα νιώσεις πως η σχέση σας βαλτώνει.

Τον έχεις δεδομένο
Ξέρεις πόσο σε αγαπά, και ξέρεις πως θα ήταν δίπλα σου ανά πάσα στιγμή. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να σταματήσεις να του δείχνεις την ευγνωμοσύνη σου. Όταν οι άνθρωποι νιώθουν πως δεν τους εκτιμούν, αρχίζουν να ψυχραίνονται, να απομακρύνονται. Θυμήσου πως το ευχαριστώ και το σ’ αγαπώ είναι τόσο μικρές λέξεις, με τόσο μεγάλο νόημα.

Προχωράς πολύ γρήγορα
Η σχέση σου μπορεί να ξεκίνησε πολύ καλά, μα εσύ είχες άλλα σχέδια. Συγκεκριμένα, σχέδια τα οποία θα μπορούσαν να συμβούν στο μέλλον, μα εσύ είχες ανάγκη να προτρέξεις. Κανείς δεν θέλει να αισθάνεται πιεσμένος, και αν προσπαθήσεις να κάνεις αυτή την σχέση να είναι κάτι διαφορετικό απ’ αυτό που είναι τώρα, η κατάληξη δεν πρόκειται να είναι καλή…

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v