5 αληθινές ιστορίες αγάπης που θα σας συγκινήσουν

Μπορεί να θυμίζουν παραμύθι, μα οι πέντε αυτές ιστορίες είναι πέρα για πέρα αληθινές… Και ίσως χρειαστούμε χαρτομάντηλα.
5 αληθινές ιστορίες αγάπης που θα σας συγκινήσουν

Όσο κι αν θέλουμε να παραμένουμε αισιόδοξοι, η ζωή μας έχει δείξει (ξανά και ξανά) πως οι παραμυθένιοι έρωτες ίσως να υπάρχουν αποκλειστικά… στα παραμύθια. Ή έστω στις ταινίες του Χόλιγουντ. Και τότε έρχονται ιστορίες σας αυτές που θα διαβάσουμε πιο κάτω και μας δίνουν δύναμη να πιστεύουμε ακόμα στον αληθινό έρωτα.

60 χρόνια μετά
Η Άννα Κοζλόφ είχε παντρευτεί τον καλό της, Μπόρις, τρεις μονάχα μέρες πριν χρειαστεί να τον αποχαιρετίσει. Ο Μπόρις ήταν στον Κόκκινο Στρατό, και η Άννα θα τον περίμενε να γυρίσει από τον πόλεμο—μόνο που ο Στάλιν εξόρισε αυτή και την οικογένειά της στην Σιβηρία, χωρίς να μπορεί να του αφήσει ούτε ένα γράμμα. Ο Μπόρις την έψαχνε για χρόνια ολόκληρα. Η Άννα κόντεψε να αυτοκτονήσει από την θλίψη της, και η μητέρα της κατέστρεψε κάθε αναμνηστικό που είχε από τον Μπόρις. Στο τέλος, και αυτή και ο Μπόρις παντρεύτηκαν άλλα άτομα.

Τα χρόνια πέρασαν, και έχασαν και οι δύο τους συζύγους τους. Και, πώς τα φέρνει η τύχη, 60 χρόνια μετά, η Άννα κατάφερε επιτέλους να πάρει άδεια να επισκεφθεί την πόλη τους, και είδε στον δρόμο έναν ηλικιωμένο άνδρα. Αμέσως αναγνώρισε τον Μπόρις, που είχε έρθει στην πόλη για να επισκεφθεί τον τάφο των γονιών του. Μόλις είδε την Άννα, έτρεξε αμέσως να την αγκαλιάσει. Λίγες μέρες μετά, παντρεύτηκαν ξανά και έζησαν την υπόλοιπη ζωή τους μαζί.

Το Ημερολόγιο… αλλά στην πραγματικότητα
Η ταινία Το Ημερολόγιο λέει την ιστορία μιας γυναίκας που πάσχει από άνοια, και ο άντρας της διαβάζει την ιστορία τους, για να της θυμίσει την ζωή της. Και, παρά το γεγονός ότι το βιβλίο που βασίζεται αποτελεί μυθοπλασία, έχει συμβεί το ίδιο πράγμα στους Βρετανούς Τζακ και Φύλις Πόττερ. Ο Τζακ κρατούσε ημερολόγιο με αυτά που του συνέβαιναν από τότε που ήταν παιδί, και δεν σταμάτησε ποτέ. Το βράδυ που την γνώρισε, στο ημερολόγιό του είχε γράψει “Πολύ ωραία βραδιά. Χόρεψα με μια πολύ καλή κοπέλα. Μακάρι να την ξαναδώ”.

Δεκάξι μήνες μετά, είχαν παντρευτεί. Έζησαν στο Κεντ μαζί για πενήντα χρόνια, μέχρι που η άνοια της Φύλις άρχισε να σοβαρεύει και έπρεπε να μεταφερθεί σε γηροκομείο. Κι ο Τζακ εξακολουθεί να την επισκέπτεται καθημερινά. Της διαβάζει από το ημερολόγιό του και της δείχνει φωτογραφίες από την οικογένειά τους. Και, παρά τα όσα έχουν συμβεί, η Φύλις ενθουσιάζεται κάθε φορά που τον βλέπει. Είναι πλέον παντρεμένοι εδώ και 70 χρόνια.

75 χρόνια μετά
Όταν η Κάρολ Χάρρις έπαιξε την Ωραία Κοιμωμένη σε ένα θεατρικό της τρίτης δημοτικού, ο συμπρωταγωνιστής της Τζορτζ Ρέινς, που έκανε τον πρίγκιπα, της έδωσε το πρώτο του φιλί. Μετά από χρόνια, ο Τζορτζ μετακόμισε στο Οντάριο, όπου παντρεύτηκε και έκανε οικογένεια. 61 χρόνια μετά, έχασε την γυναίκα του και αποφάσισε να επιστρέψει την πόλη που γεννήθηκε.

Εκεί, συνάντησε κατά τύχη την Κάρολ. Αναγνώρισαν ο ένας τον άλλο και άρχισαν να κάνουν παρέα… μέχρι που ερωτεύτηκαν, 75 χρόνια μετά από το πρώτο εκείνο φιλί. Σύντομα, είχαν παντρευτεί.

Γεννήθηκαν μαζί, πέθαναν μαζί
Ο Λες Μπράουν Τζ. και η γυναίκα του, Έλλεν, γεννήθηκαν και οι δυο στις 31 Δεκεμβρίου του 1918. Γνωρίστηκαν στο λύκειο, κι ο έρωτάς τους ήταν κεραυνοβόλος. Ο Λες καταγόταν από πλούσια οικογένεια, ενώ η οικογένεια της Έλλεν ανήκε στην εργατική τάξη. Οι γονείς τους, λοιπόν, δεν ήταν και τόσο ενθουσιασμένοι με την αγάπη τους, μα το ζευγάρι κλέφτηκε μόλις έκλεισαν τα 18.

Έζησαν με την οικογένειά τους στην Νότια Καλιφόρνια, και ακόμα και στα 90 τους ήταν ένα ζωηρό, ερωτευμένο ζευγάρι. Προς το τέλος, η Έλλεν έπασχε από καρκίνο στο στομάχι, ενώ ο Λες υπέφερε από την νόσο του Πάρκινσον. Και όταν η Έλλεν πέθανε, στις 16 Ιουλίου 2013, ο Λες την ακολούθησε μια μέρα αργότερα.


Αγάπη από μακριά…
Ο Ντέιβιντ Χερντ έφυγε από την Τζαμάικα προς την Νέα Υόρκη το 1907, κάνοντας κάθε λογής δουλειά για να βγάλει τα προς το ζην. Επειδή ένιωθε μοναξιά, ξεκίνησε να μιλά ταχυδρομικά με μια γυναίκα απ’ την Καραϊβική, την Άβριλ Κάτο. Μίλησαν πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 1913. Μέσα σε ένα χρόνο, και χωρίς να έχουν δει ο ένας τον άλλο, είχαν ερωτευτεί. Τα γράμματα έφταναν ποτισμένα με αρώματα, γεμάτα εκδηλώσεις αγάπης. Μέχρι που ο Ντέιβιντ της ζήτησε να την παντρευτεί.

Η οικογένειά της έδωσε την ευχή της, και συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην Τζαμάικα, τον Αύγουστο του 1914, για να παντρευτούν. Η Άβριλ μετακόμισε με τον Ντέιβιντ στην Αμερική την επόμενη ημέρα, και έκαναν έξι παιδιά. Το 1962, η Άβριλ πέθανε, και ο Ντέιβιντ δεν παντρεύτηκε ποτέ, αγαπώντας την μέχρι την τελευταία του πνοή, το 1971.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v