Οι συνήθειες στις σχέσεις σου που πρέπει να κόψεις

Κανείς δεν είναι τέλειος, αν όμως κάνεις τα παρακάτω, μπορεί να καταστρέφεις τις σχέσεις σου!
Οι συνήθειες στις σχέσεις σου που πρέπει να κόψεις
Μήπως, στο τέλος, φταίμε εμείς;

Υπάρχουν άραγε κάποιες συνήθειες που είναι εύκολο να γλιστρήσουν μέσα στην σχέση μας και να την καταστρέψουν; Και ποιες είναι αυτές; Τις κάνουμε συνειδητά ή φταίει απλά η εποχή, ο τρόπος που μεγαλώσαμε; Μάθετε ποιες είναι, και προσπαθήστε να τις κόψετε, μαζί με τον σύντροφό σας, για το καλό της σχέσης σας.

Επικοινωνείτε περισσότερο… online
Αυτό το πρόβλημα είναι πολύ σημαντικό, ειδικά στα πιο νεαρά ζευγάρια. Είναι άλλο πράγμα η κανονική, πρόσωπο με πρόσωπο επικοινωνία, και εντελώς διαφορετικό να μιλάμε για κάτι στο ίντερνετ.

Μαλώνετε χωρίς να το σκέφτεστε
Μπορεί να περάσατε την πιο απαίσια μέρα, ή γενικά τα πράγματα να μην είναι τόσο καλά τελευταία, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως υπάρχει λόγος να μαλώσετε. Προσοχή: δεν λέμε πως πρέπει να αποφεύγετε όλους τους καυγάδες, αυτό δεν είναι καν ρεαλιστικό. Προτείνουμε απλά να δοκιμάσετε την λύση της επικοινωνίας προτού ανεβάσετε τον τόνο της φωνής σας.

Δεν μπορείτε να μιλήσετε για τα οικονομικά
Τα χρήματα είναι σημαντικά. Και τα ζευγάρια πρέπει να συζητούν για τα οικονομικά τους—κι αυτό μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα. Η σωστή οργάνωση των χρημάτων είναι αναγκαία για να μπορέσει να επιβιώσει μια σχέση μακροπρόθεσμα (ειδικά αν αρχίσουμε να μιλάμε για γάμο).

Υπάρχουν προβλήματα με τα… πεθερικά
Είτε απεχθάνεστε τους γονείς του συντρόφου σας (ή το αντίστροφο), είτε τους αφήνετε να μπλέκονται υπερβολικά στην σχέση σας, το αποτέλεσμα δεν θα είναι καλό. Είναι σημαντικό να τεθούν ορισμένα όρια. Αν οι οικογένειές σας έχουν διαφορετικές παραδόσεις, τότε συζητήστε το ψύχραιμα για να βρείτε μια μέση λύση.

Ζητάτε συγγνώμη συνεχώς
Αν νιώθετε συνέχεια πως πρέπει να ζητάτε συγγνώμη για κάτι, υπάρχουν δύο περιπτώσεις: είτε ο σύντροφός σας φέρεται άσχημα, είτε έχετε πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση. Σε κάθε περίπτωση, είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί. Και όταν πρέπει να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας, σε μια καλή σχέση θα μπορούσατε να το κάνετε χωρίς ενδοιασμούς.

Δεν περνάτε χρόνο μόνοι σας
Το έχουμε ξαναπεί, και θα το λέμε μέχρι να πεθάνουμε: το να έχουμε σχέση δεν σημαίνει πως παύουμε να έχουμε προσωπικό χρόνο. Όλοι οι άνθρωποι έχουν τα χόμπι και τις ασχολίες τους και το να συνεχίζουν να τα απολαμβάνουν – άσχετα αν είναι single ή όχι – είναι σημαντικό για να νιώθουν χαρούμενοι και υγιείς.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v