10 λόγοι που το γιαούρτι είναι διατροφικός θησαυρός

Το γιαούρτι είναι διατροφικός θησαυρός και ιδού δέκα οφέλη για την υγεία μας που το αποδεικνύουν.
10 λόγοι που το γιαούρτι είναι διατροφικός θησαυρός
Περιέχει υψηλό ποσοστό πρωτεΐνης
Αυτό σημαίνει ότι μας χορταίνει και καλύπτει τις ενεργειακές μας ανάγκες, καθιστώντας το πολύτιμη πηγή πρωτεΐνης πέραν του κρέατος.

Περιέχει ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, μολυβδαίνιο, ψευδάργυρο και βιταμίνες Β2, Β5 και Β12
Τα παραπάνω θρεπτικά συστατικά μας χαρίζουν μια σειρά από οφέλη συντελώντας στην γενικότερη καλή υγεία και εικόνα του σώματός μας.

Μπορούμε να το φάμε ακόμα και σε «δύσκολες καταστάσεις»
Όπως αναφέρει ο κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος Ευμένης Καραφυλλίδης στο iatronet.gr, «αποτελεί ένα από τα ελαφρύτερα και υγιεινότερα τρόφιμα που μπορεί να φάει κανείς, όταν υποφέρει από γρίπη, ακόμα και υψηλό πυρετό».

Είναι υγιεινή βάση για σάλτσες
Η σάλτσα γιαουρτιού μπορεί να αντικαταστήσει την μαγιονέζα και την κρέμα γάλακτος, συντελώντας στον έλεγχο του βάρους μας.

Μας προστατεύει από τοις λοιμώξεις
Οι γαλακτοβάκιλοι που περιέχει, περνούν στο πεπτικό μας σύστημα, βελτιώνοντας την μικροχλωρίδα του εντέρου και προστατεύοντάς το από την ανάπτυξη των παθογόνων μικροοργανισμών, σύμφωνα με τον ειδικό.

Βελτιώνει τη βιοδιαθεσιμότητα άλλων θρεπτικών συστατικών
Η κατανάλωση γιαουρτιού αυξάνει την απορρόφηση του ασβεστίου και των βιταμινών του συμπλέγματος Β που λαμβάνουν από άλλα τρόφιμα.

Βελτιώνει την πέψη
Είναι ελαφρύ και παράλληλα προκαλεί πολλές ζυμώσεις, με αποτέλεσμα να αφομοιώνεται πιο εύκολα από το γάλα. Έτσι, είναι καλύτερο για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Το γιαούρτι περιέχει επίσης προβιοτικά, δηλαδή μικροοργανισμούς που συντελούν στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου.

Μας χορταίνει για αρκετή ώρα
Το γιαούρτι, ενώ είναι ελαφρύ, έχει την ιδιότητα να προκαλεί την αίσθηση του κορεσμού για περισσότερη ώρα, με αποτέλεσμα να μην νιώθουμε την ανάγκη να φάμε περισσότερο απ’ όσο πρέπει ή να έχουμε λιγούρες για ώρες μετά την κατανάλωσή του.

Είναι ό,τι πρέπει μετά την σωματική άσκηση
Η αναλογία πρωτεΐνης και υδατάνθρακα στο γιαούρτι είναι ιδανική για μετά την γυμναστική. Δοκιμάστε το μέσα στην πρώτη ώρα μετά την προπόνηση και τα αμινοξέα θα χαρίσουν στους μύες τη δυνατότητα να επανέλθουν ευκολότερα, ενώ οι υδατάνθρακες θα σας γεμίσουν και πάλι με ενέργεια. Καταναλώστε το με άφθονο νερό, που θα απορροφηθεί πιο εύκολα αφού έχετε φάει γιαούρτι, και θα μείνετε καλύτερα ενυδατωμένοι.

Διατηρεί την πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα
Το κάλιο που περιέχει το γιαούρτι μας βοηθά να «ξεφορτωθούμε» μέρος από το περιττό νάτριο, το οποίο συσσωρεύεται από την κατανάλωση αλατιού. Έτσι, η κατανάλωση γιαουρτιού μπορεί να ισοσκελίσει κατά κάποιον τρόπο τυχόν υπέρβαση που κάνουμε με το αλάτι και να διατηρήσει την πίεση στα σωστά επίπεδα.

Με πληροφορίες από iatronet.gr 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v