ΔΙΑΤΡΟΦΗΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ

Το πράσινο τσάι μπορεί να προλαμβάνει το έμφραγμα

Νέα μελέτη αναφέρει ότι ουσία στο πράσινο τσάι μπορεί να προλάβει την εμφάνιση εμφράγματος και εγκεφαλικού.

Το πράσινο τσάι μπορεί να προλαμβάνει το έμφραγμα

Μια ουσία που υπάρχει στο πράσινο τσάι, πιθανώς καταπολεμά την αθηροσκλήρωση και έτσι μειώνει τον κίνδυνο για έμφραγμα και εγκεφαλικό, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Η αθηροσκλήρωση προκαλείται από την συσσώρευση λιπώδους υλικού στο εσωτερικό των αρτηριών και συντελεί σε μείωση της ροής του αίματος προς την καρδιά και τον εγκέφαλο. Σε προχωρημένα στάδια η απολιποπρωτεΐνη Α-1 μπορεί να σχηματίσει αμυλοειδείς εναποθέσεις, όμοιες με αυτές που παρατηρούνται στους ασθενείς με νόσο Αλτσχάιμερ.

Οι ερευνητές από τα πανεπιστήμια του Λάνκαστερ και του Λιντς, με επικεφαλής τον καθηγητή Χημείας Ντέηβιντ Μίντλετον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογικής χημείας "Journal of Biological Chemistry", ανακάλυψαν στο εργαστήριο ότι η ουσία EGCG (Epigallocatechin-3-gallate) του πράσινου τσαγιού, η οποία ήδη βρίσκεται υπό έρευνα για το Αλτσχάιμερ, μπορεί επίσης να διαλύσει τις δυνητικά επικίνδυνες πλάκες που δημιουργούνται μέσα στα αιμοφόρα αγγεία.

Τώρα έχουν επικεντρώσει την προσπάθεια τους να βρουν τρόπους να παράγουν αποτελεσματικές ποσότητες της EGCG στην αιματική ροή χωρίς να είναι απαραίτητο το άτομο να πιει μεγάλες και δυνητικά επιβλαβείς ποσότητες πράσινου τσαγιού.

Ωστόσο δεν είναι σίγουρο προς το παρόν, ότι αν κανείς αρχίσει να πίνει το ένα πράσινο τσάι μετά το άλλο, αυτό όντως θα λειτουργήσει προστατευτικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SPONSORED LINKS

"Μέσα σε κάθε κυνικό άτομο υπάρχει ένας απογοητευμένος ιδεαλιστής."

George Carlin

  • 1923 - Ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Ισμέτ Ινονού, με κοινή δήλωσή τους, ανακοινώνουν ότι επήλθε συμφωνία εφ' όλων των εκκρεμών ζητημάτων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

© 2002-2018 MEDIA2DAY