Πώς θα ανακουφιστώ από τους πόνους φυσικά;

Χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες και μπορούν να ανακουφίσουν περιπτώσεις από τους πόνους. Ποια είναι τα φυσικά παυσίπονα;
Πώς θα ανακουφιστώ από τους πόνους φυσικά;

Φλοιός ιτιάς



Φυτά με σαλικυλικό οξύ ανέκαθεν νακούφιζαν από πόνους και φλεγμονές. Ο φλοιός της ιτιάς συγκεκριμένα, έχει αναλγητική δράση σε αρθρίτιδες και πόνους στην πλάτη. Θα το βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα σε κάψουλες, σε φακελάκια όπως το τσάι ή ως βάμμα. Αποφύγετέ το αν έχετε αλλεργία στην ασπιρίνη ή ευαίσθητο στομάχι.

Κουρκουμάς



Το μπαχαρικό που δίνει στο κάρι το μοναδικό αυτό χρώμα και γεύση περιλαμβάνει την κουρκουμίνη, ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά το σώμα να αντιμετωπίσει τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν βλάβη στα κύτταρα. Πλην αυτού όμως, η κουρκουμίνη βοηθά στους πόνους της αρθρίτιδας και τους πόνους από φλεγμονές. Σκόνη κουρκουμά θα βρείτε σε καταστήματα με μπαχαρικά, ενώ μπορείτε να το βρείτε και ως συμπλήρωμα διατροφής σε φαρμακεία.

Πιπερόριζα



Το γνωστό μας τζιντζερ, φαίνεται να καταπολεμά τον πόνο ελαττώνοντας τα επίπεδα των προσταγλαδινών στο σώμα. Προσφέρει ανακούφιση από πόνους αρθρώσεων και μυών, ενώ μειώνει το πρήξιμο από τις φλεγμονές. Πιπερόριζα θα βρείτε είτε φρέσκια στο σούπερ μάρκετ, ή σε αποξηραμένη μορφή σε κάψουλες στα φαρμακεία.

Γαρύφαλλο



Πέρα από το αυτί, κάνει… τσαχπινιές και σε άλλα σημεία του σώματος. Το γαρύφαλλο βοηθά στην αντιμετώπιση της ναυτίας και του κρυολογήματος, ενώ ανακουφίζει από πόνους που συνδέονται με πονοκεφάλους, φλεγμονές στις αρθρώσεις και δόντια. Έχει φανεί επίσης πως έχει τοπική αναλγητική δράση αν εφαρμοστεί με κομπρέσες. Αν παίρνετε φαρμακευτική αγωγή με αντιπηκτικά του αίματος, τότε θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στην κατανάλωσή του. Θα το βρείτε σε σκόνη σε κάψουλες στα φαρμακεία, αλλά και ως αποξηραμένο βότανο στα σούπερ μάρκετ.

Βελονισμός



Η πανάρχαια κινέζικη πρακτική σύμφωνα με την οποία ο πόνος μειώνεται με την εξισορρόπησης των ενεργειακών διόδων του σώματος φαίνεται πως δουλεύει. Αυτό οφείλεται στο ότι κάνει το σώμα να εκρίνει σεροτονίνη, μια ορμόνη που μας κάνει να νιώθουμε ευχάριστα. Σε έρευνα του 2012, ο βελονισμός φάνηκε να μειώνει τον πόνο που συνδέεται με πονοκεφάλους και χρόνιες παθήσεις.

Πάγος και θερμότητα



Από τις πιο γνωστές θεραπείες είναι η εφαρμογή ζέστης ή κρύου στις περιοχές που πάσχουν. Όσον αφορά το πότε χρησιμοποιούμε τι, για την μείωση του πρηξίματος και της φλεγμονής αμέσως μετά από ένα μυϊκό τραυματισμό ή τραυματισμό σε τένοντα χρησιμοποιείται πάγος. Από τη στιγμή που φύγει η φλεγμονή, τότε ένα ζεστό επίθεμα μπορεί να βοηθήσει στο να μειωθεί η «σκληρότητα» του μυ που συνοδεύει συνήθως στραμπουλήγματα και θλάσεις.

Η εφαρμογή παγωμένου επιθέματος για λίγο χρονικό διάστημα στο κεφάλι μπορεί επίσης να βοηθήσει στον πονοκέφαλο, ενώ αν αντιμετωπίζετε πόνο λόγω αρθρίτιδας η εφαρμογή ζεστού επιθέματος στην άρθρωση που πονά είναι καλύτερη επιλογή από πάγο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v