Συμβουλές για να μείνετε ενυδατωμένοι στη ζέστη

Επτά πολύτιμες συμβουλές για να μην αφήσετε τον οργανισμό σας να αφυδατωθεί αυτό το καλοκαίρι.
Συμβουλές για να μείνετε ενυδατωμένοι στη ζέστη
Πιείτε νερό
Το προφανές, αλλά σημαντικότερο – ειδικά αν ιδρώνετε πολύ, περνάτε πολλή ώρα στον ήλιο ή την παραλία ή ασκείστε σωματικά.

…Και βάλτε του «πινελιές» για να μην το βαρεθείτε
Προσθέστε φρούτα, όπως μούρα, μυρωδικά ή φέτες λεμονιού ή λάιμ σε μια κανάτα παγωμένο νερό για να προσθέσετε έξτρα γεύση.

Καταναλώστε λιγότερη καφεΐνη
Πίνουμε συχνά παγωμένους καφέδες ή αναψυκτικά για να δροσιστούμε, αλλά οι υπερβολικές ποσότητες καφεΐνης έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα, αφυδατώνοντας τον οργανισμό.

Μην το παρακάνετε με το αλκοόλ
Το οινόπνευμα είναι διουρητικό, με αποτέλεσμα να χρειάζεστε περισσότερο νερό – γι’ αυτό αν τύχει να το ρίξετε έξω τα καλοκαιρινά βράδια, φροντίστε να αναπληρώνετε πίνοντας παράλληλα νερό.

Ποντάρετε στα φρούτα και τα λαχανικά
Τα καλοκαιρινά φρούτα, όπως το καρπούζι και τα ροδάκινα, αλλά και τα λαχανικά όπως το αγγούρι, το σπανάκι, το μαρούλι και οι πιπεριές, αποτελούνται σε μεγάλο ποσοστό από νερό και συμβάλλουν στην ενυδάτωση του οργανισμού.

Προσθέστε στο μενού σας κρύες σούπες
Μας εφοδιάζουν με νερό, ενώ αν προσθέσετε αλάτι, βοηθούν στην απορρόφηση του νερού από τον οργανισμό. Ακόμα καλύτερα αν περιέχουν λαχανικά. Δείτε μερικές καλοκαιρινές συνταγές για κρύες σούπες και gazpacho εδώ

Προσθέστε βρώμη στο πρωινό σας
Η βρώμη απορροφά καλύτερα το νερό και το γάλα με το οποίο μαγειρεύεται – προσθέστε φρέσκα φρούτα για να πολλαπλασιάσετε τα ενυδατικά οφέλη του πρώτου γεύματος της ημέρας.

Μην περιμένετε να διψάσετε για να… ξεδιψάσετε
Όταν αισθανθείτε διψασμένοι, ο οργανισμός σας έχει ήδη χάσει σε πολύ μεγάλο ποσοστό την ενυδάτωσή του. Μην αφήνετε να φτάσετε στα κάτω όρια ενυδάτωσης για να δράσετε – καταναλώστε άφθονα υγρά σε τακτά χρονικά διαστήματα, ακόμα κι αν δεν διψάτε.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v