Τι να φάω στην παραλία;

Σούπερ ιδέες για νόστιμα σνακ στην παραλία που θα κρατήσουν μακριά την πείνα – και τις «κακές» θερμίδες.
Τι να φάω στην παραλία;
Οι επιλογές που έχουμε στις οργανωμένες παραλίες για φαγητό είναι αφ’ ενός ακριβές αφ’ ετέρου ανθυγιεινές.

Για ποιον λόγο να σπαταλήσουμε χρήματα για κάτι με ελάχιστη θρεπτική αξία από τη στιγμή που εύκολες και θρεπτικές λύσεις υπάρχουν;

Πάρτε ιδέες για θρεπτικά και νόστιμα σνακ που θα σας κρατήσουν υγιεινή συντροφιά στην άμμο.

* Σάντουιτς µε αραβική πίτα και…  ό,τι περίσσεψε από το προηγούμενο βράδι (κρέας, κοτόπουλο, κιμάς κ.α.). Εύκολο στην εκτέλεση, χορταστικό στην απόλαυση. Δείτε τη συνταγή εδώ

* Ξηροί καρποί. Προσφέρουν ενέργεια και θρεπτικά συστατικά σε μέγεθος… χούφτας. Συνδυάζονται άψογα με αποξηραμένα φρούτα – ει δυνατόν χωρίς προστιθέμενη ζάχαρη.

* Φρέσκα φρούτα. Δροσιά και βιταμίνες – αρκεί να έχετε μαζί σας ψυγειάκι για να τα διατηρήσετε. Προτιμήστε ροδάκινα, βερίκοκα, μπανάνες, μήλα, κεράσια, καρπούζι, πεπόνι κ.α.

* Ωμά λαχανικά. Δροσιά, βιταμίνες και… ενυδάτωση. Δοκιμάστε στικς σέλινου, αγγουράκι, καρότα, ντοματίνια ή ό,τι άλλο σας αρέσει. Και πάλι, το ψυγειάκι κρίνεται απαραίτητο.

* Τσιπς λαχανικών. Φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα, δεν απαιτούν ψυγειάκι και είναι πεντανόστιμα. Δείτε πώς θα τα φτιάξετε εδώ

* Μπισκότα βρώμης. Πεντανόστιμα, θρεπτικά και πλούσια σε φυτικές ίνες. Δείτε τη συνταγή εδώ.

* Μπάρες δημητριακών. Εξίσου νόστιμες, χορταστικές και πλούσιες σε φυτικές ίνες. Δείτε τη συνταγή εδώ

* Ελαφρύ σάντουιτς. Ψωμί ολικής άλεσης, τυρί με χαμηλά λιπαρά, γαλοπούλα και προαιρετικά ντομάτα/μαρούλι και κατίκι Δομοκου είναι τα υλικά για το πιο νόστιμο και υγιεινό σνακ παραλίας.

* Τορτίγια με μαρούλι και τόνο. Υγιεινό και χορταστικότατο σνακ/γεύμα. Δείτε τη συνταγή εδώ.

* Ρυζογκοφρέτες με φυστικοβούτυρο και φρούτα. Φτιάξτε «τάρτες» αλείφοντας τις ρυζογκοφρέτες με φυστικοβούτυρο ή ταχίνι, και προσθέτοντας από πάνω φρούτα τις αρεσκείας σας και λίγο μέλι.

Ν. Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v