Γιατί πεινάω συνέχεια;

Θέλετε συνέχεια να τρώτε; Υπάρχουν περίοδοι που η πείνα σας δεν έχει όρια; Δείτε τι μπορεί να φταίει.
Γιατί πεινάω συνέχεια;
Η πείνα είναι φυσιολογική αντίδραση του σώματός μας. Κάποιες φορές όμως τα πράγματα… ξεφεύγουν και πεινάμε συνέχεια ή τουλάχιστον πολύ περισσότερο απ’ όσο πεινούσαμε.

Τι μπορεί να συμβαίνει;

Δίψα

Το αίσθημα της δίψας συχνά μπερδεύεται με εκείνο της πείνας. Ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο, κατά την οποία οι ανάγκες του σώματος σε νερό αυξάνονται.

Δίαιτα

Είναι φυσιολογικό, αν μόλις έχετε ξεκινήσει διατροφή, να πεινάτε λόγω περιορισμού των θερμίδων μέσα στη μέρα. Αν αυτό όμως συνεχίζεται ακόμα και μετά την πάροδο αρκετών ημερών, τότε μάλλον πρέπει να αλλάξετε διατροφή.

Γλυκά

Τα γλυκά μεταβολίζονται γρήγορα και η ζάχαρη προκαλεί απότομη αύξηση - και πτώση – του ζαχάρου γεγονός που προκαλεί έντονη πείνα μετά την κατανάλωσή τους. Αν λοιπόν τρώτε συχνά γλυκά, τότε δεν είναι απίθανο να πεινάτε συχνά.

Κούραση

Αν κουράζεστε υπερβολικά μέσα στη μέρα είτε λόγω δουλειάς είτε λόγω άθλησης, είναι φυσιολογικό το σώμα σας να «πεινά» για θρεπτικά συστατικά.

Διαβήτης

Ο διαβήτης είναι μια πάθηση κατά την οποία υπάρχει υπερβολικά πολλή ζάχαρη (γλυκόζη) στο αίμα. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν αυξημένη πείνα, υπερβολική δίψα και συχνοουρία.

Υπογλυκαιμία

Όπως και ο διαβήτης, έτσι και η υπογλυκαιμία, προκαλεί πείνα. Η υπογλυκαιμία, συνήθως, εμφανίζεται σπάνια, εκτός από τις φορές που είναι παρενέργεια της θεραπείας του διαβήτη.

Άγχος

Η άσχημη ψυχολογική διάθεση και το στρες επηρεάζουν άμεσα την όρεξη, ιδιαίτερα για γλυκά. Γι’ αυτό άλλωστε σε περιόδους έντονης ψυχολογικής πίεσης παίρνουμε κιλά.

Έμμηνος ρύση

«Εκείνες» οι μέρες του μήνα συνήθως προκαλούν έντονη όρεξη λόγω των ορμονικών αλλαγών, ιδιαίτερα για λιπαρές, αλμυρές ή γλυκές τροφές.

Εντερικά παράσιτα

Ενώ κατά κύριο λόγο επηρεάζουν παιδιά σχολικής ηλικίας, είναι εύκολο να μεταδοθούν, άρα πιθανό είναι να υποφέρουν και οι ενήλικες. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν εμφανίζουν συμπτώματα, εκτός ίσως από κούραση και πείνα. Τα παράσιτα αυτά αντιμετωπίζονται εύκολα, με φαρμακευτική αγωγή.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v