Τι να φάω ελαφρά ανάμεσα στα γεύματα;

Επτά σούπερ ιδέες για υγιεινά σνακ που θα σας χορτάσουν «έξυπνα» ανάμεσα στα γεύματα χωρίς να σας επιβαρύνουν με θερμίδες.
Τι να φάω ελαφρά ανάμεσα στα γεύματα;
Είναι εκείνη η ώρα ανάμεσα στο μεσημεριανό και το βραδινό που η λιγούρα χτυπά την πόρτα και είστε έτοιμοι να υποκύψετε στη σοκολάτα. Ή εκείνο το πρωί που βιαζόσασταν, δεν φάγατε καλό πρωινό και μέχρι να έρθει η ώρα του επόμενου γεύματος… γλυκοκοιτάζετε τις τυρόπιτες και τα παχυντικά σάντουιτς του φούρνου απέναντι από το γραφείο.

Αυτές τις στιγμές, το να έχετε μαζί σας σνακ και νόστιμα τρόφιμα που σας χορταίνουν χωρίς να σας παρασύρουν σε τερατώδεις ποσότητες θερμίδων και λιπαρών, είναι σωτήριο. Τέτοιες λύσεις σας παρουσιάζουμε παρακάτω, επτά ιδέες για να νικήσετε τις λιγούρες ανάμεσα στα γεύματα με τον πιο έξυπνο τρόπο.

Αποξηραμένα φρούτα
Έξι με οκτώ κομματάκια αποξηραμένων φρούτων μας δίνουν την ενέργεια που χρειαζόμαστε, μαζί με «συμπυκνωμένη» νοστιμιά και πολλές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Δοκιμάστε πρωτότυπες γεύσεις όπως αποξηραμένες φράουλες με γεύση γιαουρτιού, χουρμάδες, παπάγια, μύρτιλλα ή κράνμπερι. Πάρτε ιδέες εδώ

Μπάρες ενέργειας
Επιλέξτε μπάρες βρώμης, που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες, «ρουφά» τα υγρά του στομαχιού… σαν σφουγγάρι και μας κρατά χορτάτους για αρκετή ώρα.



Ρυζογκοφρέτες
Τρώγονται με πολλούς τρόπους, μόνες τους, με επικάλυψη μαύρης σοκολάτας, με μία φέτα τυριού ή αλλαντικού, αν επιθυμήσατε κάτι αλμυρό, και είναι ιδιαίτερα χαμηλής θερμιδικής αξίας. Μάλιστα, υπάρχουν στο εμπόριο ρυζογκοφρέτες πολύσπορες, με κινόα, με καστανό ρύζι, με σουσάμι ή με διαφορετικές γεύσεις για να καλύπτουν όλα τα γούστα.

Milkshake ή smoothie με μπανάνα
Αν αναμίξετε ένα ποτήρι γάλα χαμηλό σε λιπαρά με μια μικρή μπανάνα, 2 κουταλιές σκόνη κακάο, ένα κουταλάκι βανίλια και γλυκαντικό, μαζί με λίγο πάγο, γίνεται ένα τονωτικό ρόφημα σοκολάτας-μπανάνας, ικανό να κάνει την λαχτάρα μας για γλυκό να καταλαγιάσει, χωρίς να μας επιβαρύνει ιδιαίτερα.



Μπισκότα digestive
Ιδανικά σνακ για να μας «γεμίσουν», τα μπισκότα μπορούμε να τα μεταφέρουμε εύκολα στη δουλειά ή όπου βρισκόμαστε, ενώ τα βρίσκουμε με διάφορες επικαλύψεις και σε εκδοχές χωρίς ζάχαρη και με λιγότερα λιπαρά. Για πιο χορταστικό αποτέλεσμα, συνδυάστε με ένα κουταλάκι ταχίνι και ένα ποτήρι γάλα.

Γιαούρτι με μέλι και superfoods
Έρευνα του Πανεπιστημίου του Harvard έδειξε ότι το γιαούρτι είναι η καλύτερη τροφή για απώλεια βάρους, επειδή αυξάνει τον κορεσμό και μειώνει την ανάγκη για κατανάλωση επιπλέον θερμίδων. Επιπλέον, κρατά το σάκχαρο στο αίμα σταθερό. Συνδυάστε με μέλι και superfoods όπως το ιπποφαές, το γκότζι μπέρι ή τα αμύγδαλα για περισσότερη ενέργεια και αντιοξειδωτικά στοιχεία.

Ζελέ με φρούτα light
Με λιγότερες από 100 θερμίδες, το επιδόρπιο φρουί ζελέ είναι μια άκρως δροσιστική, ιδιαίτερα για τους καλοκαιρινούς μήνες, εναλλακτική του παγωτού ή των πιο «βαριών» γλυκών, χαρίζοντάς μας φρουτένια γεύση και απόλαυση χωρίς τύψεις.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v