Τα πιο λιπαρά τρόφιμα

Ποια τρόφιμα μας φορτώνουν με μπόλικες θερμίδες και λιπαρά; Οι «απαγορευμένες» τροφές που μας παχαίνουν.
Τα πιο λιπαρά τρόφιμα
Ζωικά λίπη, επεξεργασμένα έλαια και κρέατα και λιπαρές σάλτσες είναι μερικά μόνο από τα τρόφιμα που μπορούν ακόμα και σε μικρή ποσότητα να μας επιβαρύνουν με μπόλικες θερμίδες.

Δείτε παρακάτω μερικές από τις πιο παχυντικές και λιπαρές τροφές και προσπαθείστε να τις αποφεύγετε, στο πλαίσιο μιας υγιεινής διατροφής.

Μπριζόλες- burgers

Μια T-Bone 500 γραμμαρίων μπορεί να έχει μέχρι και 1540 θερμίδες και 124 γραμμάρια λίπους. Ένα μέσο cheeseburger από την άλλη πλευρά, έχει περί τις 750 θερμίδες και 45 γραμμάρια λίπους.

Hot Dog

Τα hot dog και τα λουκάνικα αποτελούν αγαπημένο «βρώμικο» έδεσμα σε ταβέρνες και ορθάδικα. Πέρα από γενναίες δόσεις λιπαρών (280 θερμίδες για ένα μέτριο hot dog, 15 γραμμάρια λίπους) είναι εξίσου πλούσια σε αλάτι.

Σαλάτες με μαγιονέζα

Η προσθήκη μαγιονέζας (ή σως που την περιέχουν) σε σαλάτες τις μετατρέπει γρήγορα και εύκολα σε θερμιδικές βόμβες. Ενδεικτικά, μισή κούπα πατατοσαλάτα με μαγιονέζα έχει 180 θερμίδες, με 12 γραμμάρια λίπους.

Παγωτά

Ένα κυπελάκι παγωτό μηχανής μπορεί να έχει μέχρι και 380 θερμίδες, με 22 γραμμάρια λίπους. Ακόμα χειρότερα, αν επιλέξετε κάποιο milkshake, οι θερμίδες μπορούν να απογειωθούν στις 720, με 28 γραμμάρια λίπους.

Τηγανιτά εδέσματα

Λουκουμάδες, τηγανιτές πατάτες, φτερούγες και οτιδήποτε μπαίνει σε υδρογονωμένο λάδι για να τηγανιστεί αποκτά αυτομάτως μπόλικες θερμίδες που ποικίλουν από 400-600 ανά μερίδα, με περίπου 30 γραμμάρια λίπους.

Toppings σαλάτας

Μπέικον, κρουτόν με λάδι ή γεύσεις, τυριά και κρεμώδεις σάλτσες μπορούν να κάνουν μια καθ’ όλα υγιεινή σαλάτα άκρως παχυντική.

Πατατάκια, νάτσος, γαριδάκια, ποπ κορν

Τα αγαπημένα μας σνακ κάθε άλλο παρά υγιεινά είναι, ιδιαίτερα αν συνδυαστούν με λιωμένο τυρί. Μια μερίδα πατατάκια έχει περί τις 160 θερμίδες και 10 γραμμάρια λίπους, ενώ τα νάτσος με τυρί 692 θερμίδες και 38 γραμμάρια λίπους. Ένα μικρό κουτί ποπ κορν με βούτυρο, έχει 550 θερμίδες και 31 γραμμάρια λίπους.

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v