Παράξενοι λόγοι για τους οποίους δεν χάνεις βάρος

Πέντε λόγοι που δεν χάνεις βάρος και πιθανότατα δεν είχαν περάσει καν από το μυαλό σου.
Παράξενοι λόγοι για τους οποίους δεν χάνεις βάρος
Δεν κάνεις το λευκό λίπος… καφέ

Όπως με την καλή και την κακή χοληστερίνη, έτσι και το λίπος στο σώμα χωρίζεται σε κακό (λευκό) και καλό (καφέ). Το λευκό αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακού και διαβήτη, ενώ το καφέ στην ουσία βοηθά στο να κάψετε θερμίδες. Όταν όμως πεθαίνεις της πείνας, σαμποτάρεις την προσπάθεια του σώματος να μετατρέψει το λευκό λίπος σε καφέ και άρα να χάσεις βάρος.

Σε παίρνει ο ύπνος με το Facebook

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να χάσεις βάρος είναι να κοιμάσαι αρκετά – περίπου 7 ώρες την ημέρα. Οτιδήποτε λιγότερο δυσκολεύει την κατάσταση και μπορεί να μειώσει τον μεταβολισμό, να αυξήσει την στρεσογόνο ορμόνη κορτιζόλη και να αυξήσει τα επίπεδα σακχάρου. Όλα τα παραπάνω προκαλούν αύξηση της όρεξης και της αποθήκευσης του λίπους. Για να κοιμάσαι καλά, σβήσε οτιδήποτε εκπέμπει ηλεκτρονικό φως στο δωμάτιο τουλάχιστον μια ώρα πριν – ναι, το φως του κινητού σου συμπεριλαμβάνεται σε αυτά.

Ζεις ωσάν το βαμπίρ

Όσοι σηκώνονται νωρίς το πρωί φαίνεται να έχουν χαμηλότερο βάρος από τους… νυχτόβιους. Αυτό οφείλεται στο ότι όσοι ξυπνούν νωρίς το πρωί έχουν καλύτερα συγχρονισμένο το βιολογικό τους ρολόι και άρα καλύτερη ποιότητα ύπνου, κάτι που ενισχύει τον μεταβολισμό.

Το παρακάνεις με το στρες

Το στρες πέρα από το να αυξάνει την όρεξη για «σαβούρα», μειώνει τον μεταβολισμό. Αν περνάτε στρεσογόνο περίοδο – και δεν μπορείτε να χαλαρώσετε- προσεξτε τουλάχιστον τι τρώτε. Έχετε υγιεινά σνακ σε ορατά σημεία στο σπίτι και καταχωνιάστε οτιδήποτε παχυντικό εκτός… ορατότητας.

Έχεις παρεξηγήσει την έννοια της «άσκησης»

Όχι, μια πρωινή βόλτα με τον σκύλο για 20’ δεν θεωρείται «άσκηση» και δε θα σας κάνει να κάψετε θερμίδες σε σημείο που μετά να μπορείτε να φάτε ό,τι θέλετε. Ούτε μια κανονική προπόνηση στο γυμναστήριο αποτελεί ελαφρυντικό για να καταναλώσετε ένα θερμιδοφόρο γεύμα μετά. Εν ολίγοις, οτιδήποτε και αν είναι αυτό που αποκαλείτε «άσκηση» δεν θα πρέπει να το ανταμείβετε με έξτρα θερμίδες.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v