Τι να τρως για να χορταίνεις… χωρίς να παχαίνεις

Επτά τροφές που μπορείτε να προσθέσετε στα φαγητά ή να καταναλώσετε σαν σνακ για να χορταίνετε τρώγοντας υγιεινά και να σας κόβεται η όρεξη για ατασθαλίες.
Τι να τρως για να χορταίνεις… χωρίς να παχαίνεις
Κόκκινο λάχανο
Αποδίδει 22 θερμίδες ανά κούπα και ταυτόχρονα μας δίνει μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών που μας χορταίνουν.

Ντοματίνια
Κάθε κούπα έχει 27 θερμίδες και κάνει τις σαλάτες και τα σνακ πιο πολύχρωμα, γευστικά, παιχνιδιάρικα και χορταστικά, αφού τα ντοματίνια μας κάνουν να νιώθουμε χορτάτοι για αρκετή ώρα αφού καταναλωθούν.

Σπανάκι
Μια μερίδα ωμό σπανάκι αποδίδει 10 θερμίδες και αποτελεί ωραία εναλλακτική για σαλάτα αλλά και για «γαρνιτούρα» σε σάντουιτς.

Αυγά
Οι έρευνες λένε πως η κατανάλωση αυγών για πρωινό συντελεί στην μείωση των θερμίδων που καταναλώνουμε αργότερα μέσα στη μέρα. Προτιμήστε ομελέτες με γαρνιτούρα φρέσκα λαχανικά.

Ποπ κορν
Όταν το καταναλώνουμε χωρίς υπερβολικό αλάτι και βούτυρο, είναι ελαφρύ και χορταστικό λόγω… όγκου, που πιάνει χώρο στο στομάχι δίνοντάς μας την αίσθηση του κορεσμού.

Βρώμη
Δεν μας φουσκώνει ιδιαίτερα, αλλά μας κρατά γεμάτους ενέργεια μέχρι να φτάσει η ώρα του επόμενου γεύματος, κάτι που την καθιστά ιδανικό σνακ για τα «ενδιάμεσα γεύματα» της ημέρας.

Κινόα
Μας χαρίζει φυτικές ίνες και πρωτεΐνη, πράγμα που σημαίνει κορεσμό και ενέργεια, χωρίς περιττές θερμίδες και λιπαρά.

Με πληροφορίες από iatronet.gr
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v