Τα σημάδια ότι υπερκαταναλώνεις θερμίδες

Μηπώς... παρατρώτε; Τα σημάδια που θα πρέπει να σας βάλουν σε σκέψεις για υπερκατανάλωση θερμίδων.
Τα σημάδια ότι υπερκαταναλώνεις θερμίδες
Έχετε χορτάσει 100% αλλά συνεχίζετε

Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι το γεύμα σας θα πρέπει να σταματάει όταν ειστε κατά 80% χορτασμένοι. Αν έχετε... σκάσει, και συνεχίζετε να τρώτε, τότε υπάρχει πρόβλημα.

Θέλετε ένα... διάλειμμα

Αν αυτομάτως ενώ τρώτε σας έρχεται να αφήσετε το πιρούνι κάτω και να πάρετε μια βαθιά ανάσα, πιθανότατα έχετε υπερκαταναλώσει θερμίδες. Επίσης, αν καταλήγετε να κοιτάτε το πιάτο σας και να συνειδητοποιείτε ότι θα έπρεπε να αφήσετε και κάτι για αύριο, τότε και πάλι το έχετε παρακάνει μάλλον.

Ζεσταίνεστε ξαφνικά

Η πέψη αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος. Αν το παρακάνετε με το φαγητο, τότε πιθανότατα να νιώσετε μια ξαφνική... έξαψη. Αν λοιπόν ιδρώνετε στην μέση ενός γεύματος, τότε ίσως να έπρεπε να φάτε λιγότερη ποσότητα.

Τα παντελόνια γίνονται ξαφνικά στενά

Το πρωί το παντελόνι σας έκανε μια χαρά. Όμως τώρα; Όχι και τόσο. Όταν τρώτε υπερβολική ποσότητα το στομάχι πρήζεται αμέσως.

Θέλετε να ξαπλώσετε επειγόντως

Είναι προφανές, πως μετά από ένα γεύμα δεν θα πρέπει να νιώθετε “τούμπανο” σε σημείο που να θέλετε επειγόντως να ξαπλώσετε. Αν συμβεί αυτό, τότε σίγουρα υπερκαταναλώσατε θερμίδες. Όπως και να'χει αντισταθείτε στην ανάγκη να την πέσετε στον κοντινότερο καναπέ, δεν βοηθά την πέψη και πιθανώς να σας προκαλέσει αίσθημα “καψίματος” στο στήθος.

Επιστρέφετε για... refill

Κατά πάσα πιθανότητα το πρώτο πιάτο ήταν αρκετό. Αν μετά την κατανάλωσή του λαχταράτε και δεύτερο ή και τρίτο τότε ο κίνδυνος είναι υπαρκτός: θα παραφάτε. Αντ' αυτού, γεμίστε το δεύτερο πιάτο με λαχανικά, τα μοναδικά τρόφιμα που μπορείτε να (ξανά) φάτε.

Είστε ο τελευταιος που θα αφήσει κάτω το πιρούνι

Αν όλοι έχουν τελειώσει το φαγητό σας κι εσείς συνεχίζετε να τρώτε τότε είτε τρώτε πολύ αργά είτε τρώτε πολύ – σκέτο.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v