Πώς θα χάσεις κιλά χωρίς να λιώσεις στη γυμναστική

Ναι, το ξέρουμε, είναι βαρετό το γυμναστήριο. Υπάρχουν άραγε τρόποι να αδυνατίσεις αποφεύγοντάς το εντελώς;
Πώς θα χάσεις κιλά χωρίς να λιώσεις στη γυμναστική
Κουνήσου: Δεν είναι μόνο το γυμναστήριο άσκηση. Βγες για χορό, ακόμα καλύτερα γράψου σε ένα μάθημα χορού, μην χρησιμοποιείς το ασανσέρ στο σπίτι ή στη δουλειά, κάνε τις κοντινές αποστάσεις με τα πόδια αντί να παίρνεις το αυτοκίνητο ή τα μέσα μαζικής μεταφοράς, κάνε περισσότερο σεξ –καίει κι αυτό θερμίδες. Κατέβασε στο κινητό μία από αυτές τις εφαρμογές που μετράνε πόσα βήματα κάνεις μέσα στην ημέρα, και τσέκαρέ το καθημερινά, για να βεβαιωθείς ότι κάνεις τουλάχιστον 10.000, το ελάχιστο δηλαδή ποσό φυσικής δραστηριότητας που προτείνουν οι διεθνείς οργανισμοί υγείας.

Κόψε κάτι: Περιόρισε αρχικά τη ζάχαρη που βάζεις στον καφέ σου (π.χ. πήγαινε από τον γλυκό στο μέτριο, μετά από μια-δυο μέρες θα το έχεις συνηθίσει), κόψε το ψωμί που σε φορτώνει με πολλές έξτρα θερμίδες, ειδικά αν συνηθίζεις να συνοδεύεις με αυτό κάθε γεύμα. Περιόρισε και το αλκοόλ σε δύο φορές την εβδομάδα –δύσκολο, το ξέρουμε, αλλά γυμναστήριο δε θες, νηφαλιότητα δε θες, κάτι πρέπει να θυσιάσεις, δε γίνεται.

Είχες πρόγραμμα: Απόφυγε τους πειρασμούς των delivery, μαγειρεύοντας και… ταπεροποιώντας τα γεύματα όλης της εβδομάδας ήδη από το Σαββατοκύριακο –έστω, από το προηγούμενο βράδυ. Μην το παρακάνεις, προσπαθώντας να ζήσεις για μια εβδομάδα μόνο με σαλάτες, γιατί θα βαρεθείς και θα τα παρατήσεις πολύ γρήγορα. Ένα ισορροπημένο πλάνο διατροφής, που θα βασίζεται στην πρωτεΐνη, όπως αυτό που θα βρεις εδώ, είναι ό,τι χρειάζεσαι.

(Υδατ)άνθρακας ο θησαυρός: Η κατανάλωση υδατανθράκων αυξάνει τα επίπεδα ινσουλίνης, ορμόνης η οποία με τη σειρά της αυξάνει την αποθήκευση λίπους. Δεν είναι όλοι οι υδατάνθρακες ίδιοι όμως. Κάποιοι, όπως το λευκό ψωμί, τα δημητριακά, τα γλυκά, το λευκό ρύζι και οι πατάτες, προκαλούν μεγαλύτερη έκκριση. Άλλοι, αργής απορρόφησης, όπως τα προϊόντα ολικής άλεσης, οι γλυκοπατάτες και τα λαχανικά δεν προκαλούν την ίδια έκκριση και άρα θα πρέπει να προτιμώνται. Σαν γενική οδηγία, θυμήσου ότι οι υδατάνθρακες που καταναλώνεις ανά ημέρα δεν πρέπει να ξεπερνούν το ένα γραμμάριο για κάθε κιλό του βάρους σου.

Η καλή μέρα από πού φαίνεται; Το έχεις σίγουρα διαβάσει και ξαναδιαβάσει χιλιάδες φορές παντού, υπάρχει όμως λόγος σοβαρός: Ένα πλήρες και σχετικά άπαχο πρωινό, πλούσιο σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, θα σε κρατήσει χορτασμένο και θα σε βοηθήσει να κάνεις καλύτερες διατροφικές επιλογές μέσα στην ημέρα. Και στο πρωινό, όπως και παντού, καλή ιδέα είναι να περιορίσεις τους υδατάνθρακες (κουλούρια, τοστ, τυρόπιτες, δημητριακά με ζάχαρη κ.α.) και να προτιμήσεις επιλογές όπως αυγά με μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης, γιαούρτι με φρούτα ή μια ομελέτα με λαχανικά.

Κοιμήσου: Ο ύπνος κάνει καλό στα πάντα, από τη λάμψη της επιδερμίδας και τη διάθεσή σου μέχρι την υγεία σου, δεν θα μπορούσε να μην παίζει καθοριστικό ρόλο και στη σιλουέτα σου. Σύμφωνα με τις έρευνες, ο καλός ύπνος κρατά σε νορμάλ επίπεδα τις ορμόνες γρελίνη και λεπτίνη, οι οποίες ρυθμίζουν το πόσο πεινάμε. Με λίγο ύπνο, οι ορμόνες αυτές... ξεφεύγουν και προκαλούν αυξημένη τάση για κατανάλωση ανθυγιεινών επιλογών. Τουλάχιστον οκτώ ώρες κάθε βράδυ, λοιπόν, και δεν ακούμε λέξη.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v