Συγκεντρωθείτε στο φαγητό σας και χάστε βάρος χωρίς δίαιτα

Κλείστε την τηλεόραση και συγκεντρωθείτε στο να απολαύσετε το φαγητό σας, λέει νέα έρευνα. Έτσι, θα χάσετε κιλά, υπόσχεται.
Συγκεντρωθείτε στο φαγητό σας και χάστε βάρος χωρίς δίαιτα
Σε νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, οι μελετητές βρήκαν ότι όταν οι άνθρωποι αποκτούν τη συνήθεια να τρώνε χωρίς περισπασμούς, η διατροφή απώλειας βάρους τους μπορεί να γίνει ως και έξι φορές πιο αποτελεσματική.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες συνιστούν, όταν τρώμε, να κλείνουμε την τηλεόραση ή να απομακρύνουμε οποιονδήποτε άλλο περισπασμό και να απολαμβάνουμε κάθε μας μπουκιά. Επιπλέον, να μην βρισκόμαστε κοντά σε οτιδήποτε μας θυμίζει τη δουλειά και να μην τρώμε στο γραφείο μας στον χώρο εργασίας.

Σε πείραμά τους, οι συμμετέχοντες που ακολούθησαν τις παραπάνω συμβουλές έχασαν «αυτόματα» δύο κιλά, ενώ όσοι δεν το έκαναν, έχασαν μόλις 300 γραμμάρια στο ίδιο διάστημα.

Οι ειδικοί δεν απαγόρευσαν στους συμμετέχοντες να καταναλώσουν τα φαγητά που τους αρέσουν, αλλά τους ζήτησαν αντί να τρώνε ολόκληρες τις μερίδες – π.χ. ένα ολόκληρο γλυκό – να απολαμβάνουν δύο ή τρεις μπουκιές, αλλά να είναι πραγματικά συγκεντρωμένοι σε αυτές. «Οι συμμετέχοντες αύξησαν την συγκέντρωσή τους στο φαγητό και μείωσαν το βάρος τους» σημείωσε η Dr Dunn, επικεφαλής της μελέτης, σημειώνοντας ότι τα «ζεν» γεύματα χωρίς στρες είναι μια καλή συνήθεια για το σώμα μας.

Πηγή 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v