ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Κρήτη: Φωτοβολταϊκά πάρκα από τους δήμους

Οι δήμοι της Κρήτης να μπορούν πλέον να εντάξουν στα έργα τους την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων

Πηγή: Real.gr
Κρήτη: Φωτοβολταϊκά πάρκα από τους δήμους

Προγραμματική σύμβαση, προκειμένου οι δήμοι της Κρήτης να μπορούν να εντάξουν στα έργα τους την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων, ενέκρινε η Περιφέρεια Κρήτης.

Σήμερα, κατά την τελευταία συνεδρίαση για το 2017 της επιτροπής Προγραμματισμού της Περιφέρειας Κρήτης, το ενδιαφέρον εστιάστηκε στην προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας, του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και των 24 δήμων της Κρήτης, με τίτλο «Έρευνα - Μελέτη σκοπιμότητας για την εφαρμογή του μέτρου του ενεργειακού συμψηφισμού (Net-Metering) και του εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού (Virtual Net-Metering)».

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας - Περιβάλλοντος, Νίκο Καλογερή, μέσα από το συγκεκριμένο ερευνητικό έργο θα εξεταστεί η δυνατότητα, αλλά και η ωφέλεια από την υλοποίηση έργων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Περιφέρεια και στους δήμους της Κρήτης, στο πλαίσιο τόσο της υπουργικής Απόφασης «Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών από αυτοπαραγωγούς με εφαρμογή ενεργειακού συμψηφισμού ή εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού σύμφωνα με το άρθρου 14Α του ν. 3468/2006», όσο και τη νομοθεσία του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος που αφορά στο θεσμικό πλαίσιο ίδρυσης και λειτουργίας των ενεργειακών κοινοτήτων - ενεργειακών συνεταιρισμών στην Ελλάδα.

Η Περιφέρεια προσδοκά το σύνολο των εργασιών που θα μελετηθούν, να δώσει τη δυνατότητα στους δήμους της Κρήτης να εντάξουν στα έργα τους την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη μείωση των λειτουργικών εξόδων τους, αλλά και στην αναβάθμιση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος, συνεισφέροντας στην μείωση των αερίων ρύπων.

Επίσης, εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και του αθλητικού ομίλου Μινωταύρου Μουρνιών Χανίων, με αντικείμενο την αποκατάσταση του αγωνιστικού χώρου του κυρίως γηπέδου του "Μινωταύρου" και του βοηθητικού γηπέδου 5x5.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SPONSORED LINKS

"Στην αγάπη, όπως και στο καλό φαΐ, η ηδονή είναι ζήτημα υψίστης λεπτότητος."

Ιταλο Καρβινο

  • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
    1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
    1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
    1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
    1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.

© 2002-2018 MEDIA2DAY