ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Ιατρική ακριβείας, drones για αναδάσωση και άλλα, στην Εβδομάδα Καινοτομίας

Η Ιατρική Ακριβείας, η αντιμετώπιση του φαινομένου της μικροβιακής ανθεκτικότητας...

Πηγή: Real.gr
Ιατρική ακριβείας, drones για αναδάσωση και άλλα, στην Εβδομάδα Καινοτομίας

Η Ιατρική Ακριβείας, η αντιμετώπιση του φαινομένου της μικροβιακής ανθεκτικότητας, αλλά και τα drones που συμβάλουν στην αναδάσωση του πλανήτη, συζητήθηκαν στην τελευταία εκδήλωση της Εβδομάδας Καινοτομίας, που συνδιοργάνωσαν για πρώτη φορά στην Αθήνα, η βρετανική πρεσβεία και το Βρετανικό Συμβούλιο (British Council) και ολοκληρώθηκε σήμερα με επιτυχία.

Η τρίτη και τελευταία εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, με μια σειρά παρουσιάσεων και συζητήσεων που αφορούσαν στην ελληνοβρετανική συνεργασία στους τομείς της έρευνας, τεχνολογίας, επιστημών, έξυπνης ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας.

Την έναρξη των εργασιών της εκδήλωσης σήμανε η πρέσβειρα της Μ. Βρετανίας στη χώρα μας, Κέιτ Σμιθ, η οποία επεσήμανε ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στους τομείς της έρευνας, τεχνολογίας και καινοτομίας, θα επιφέρει τεράστια οφέλη και στις δύο πλευρές, αφού θα παράσχει τη δυνατότητα σε ερευνητές και επιστήμονες να αναπτύξουν τις ικανότητές τους στο έπακρο.

Η κ. Σμιθ επισήμανε επίσης, ότι ο λόγος που το ανώτατο εκπαιδευτικό σύστημα της Βρετανίας είναι τόσο καλό, είναι επειδή υπάρχουν πολλοί Έλληνες, αφού περίπου 3.000 Έλληνες καθηγητές, ερευνητές και λέκτορες εργάζονται σε πανεπιστήμια της χώρας αυτής.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήραν ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας, Σωτήρης Παυλέας και ο ειδικός σύμβουλος του αναπληρωτή υπουργού Έρευνας και Καινοτομίας, Νεκτάριος Νασίκας, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις προσπάθειες της κυβέρνησης για την ενίσχυση και την προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας στη χώρα μας, καθώς και στις δράσεις που έχουν αναληφθεί, προκειμένου να αναβαθμιστεί το ερευνητικό και επιστημονικό δυναμικό στην Ελλάδα, ώστε να σταματήσει η μονόπλευρή φυγή Ελλήνων επιστημόνων και ερευνητών σε χώρες του εξωτερικού.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, οι ομιλητές παρουσίασαν παραδείγματα που έχει να επιδείξει η βρετανική καινοτομία σήμερα, όπως η Ιατρική Ακριβείας και το μέλλον της εξατομικευμένης θεραπευτικής και φαρμακευτικής αγωγής.

Επίσης, αναλύθηκε το φαινόμενο της μικροβιακής ανθεκτικότητας και οι δράσεις αντιμετώπισής του, ενώ τέθηκαν ερωτήματα σχετικά με το πώς κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό του τομέα της Υγείας και πώς η ψηφιακή εποχή έχει μεταμορφώσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν επίσης οι τρόποι με τους οποίους drones, τα οποία έχουν κατασκευαστεί στην Οξφόρδη, συμβάλλουν σημαντικά στην αναδάσωση του πλανήτη. Παράλληλα, το κοινό είχε την ευκαιρία να δει πώς θα μοιάζουν οι πόλεις του μέλλοντος στην Ελλάδα και τη Βρετανία, καθώς και τις τελευταίες τάσεις στην τεχνολογία μετεωρολογικών προβλέψεων.

Θέματα που απασχόλησαν επίσης τις εργασίες της εκδήλωσης ήταν οι τρόποι με τους οποίους οι έξυπνες συσκευές μπορούν να βελτιώσουν τις συνθήκες της καθημερινότητας, αλλά και του εργασιακού χώρου, καθώς και πώς η εκπαίδευση στα προγράμματα STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics: φυσικές επιστήμες, μηχανολογία και μαθηματικά) βοηθούν μαθητές σε όλη την Ελλάδα να εξελιχθούν σε μελλοντικούς επιστήμονες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SPONSORED LINKS

"Πατριώτης είναι κάποιος που αγαπάει τη χώρα του, αλλά δεν χωνεύει τους πολίτες της."

Εβάν Εσάρ

  • 1936 - Γεννιέται ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης.
    1952 - Η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη, μέχρι τότε, αεροπορική επίθεση κατά της Βόρειας Κορέας.
    1985 - Ένα Μπόινγκ 747 των Ινδικών Αερογραμμών συντρίβεται στον Ατλαντικό Ωκεανό, με αποτέλεσμα 329 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.
    1993 - Μεγάλος μακεδονικός τάφος ανακαλύπτεται στην περιοχή μεταξύ Μεσιανής και Γιαννιτσών, 2,5 χλμ. από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας.
    1996 - Απεβίωσε ο πρώην πρωθυπουργός και ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Παπανδρέου.

© 2002-2018 MEDIA2DAY