ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Αίγυπτος: Συνέδριο για την αειφόρο ανάπτυξη από 60 εκπαιδευτικούς της Αθήνας

Πρόκειται για εκδήλωση στα πλαίσια των δράσεων του "Οδικού χάρτη της UNESCO για την εφαρμογή του Παγκόσμιου Προγράμματος Δράσης για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη".

Πηγή: Real.gr
Αίγυπτος: Συνέδριο για την αειφόρο ανάπτυξη από 60 εκπαιδευτικούς της Αθήνας

Για έξι μέρες θα βρεθούν στις 1-6 Ιουνίου στο Κάιρο 60 εκπαιδευτικοί της Αθήνας που μαζί με τους αποσπασμένους και τους ιδιωτικούς συμβασιούχους συναδέλφους τους στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα θα συμμετάσχουν σε μία ημερίδα για την αειφόρο ανάπτυξη.

Πρόκειται για εκδήλωση στα πλαίσια των δράσεων του "Οδικού χάρτη της UNESCO για την εφαρμογή του Παγκόσμιου Προγράμματος Δράσης για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη".

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, διά της Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης Καΐρου και την Αχιλλοπούλειο Σχολή Καΐρου, και με συμπεριλαμβανόμενη επίσκεψη στην Αλεξάνδρεια.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, "Σκοπός της εκπαιδευτικής επίσκεψης στο Κάιρο-Αλεξάνδρεια είναι αφενός η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών των δύο Διευθύνσεων και των σχολείων της Ομογένειας για το θέμα αυτό και αφετέρου η γνωριμία με τα περιβαλλοντικά προβλήματα της Αιγύπτου όπως: η ατμοσφαιρική ρύπανση, η αστική και γεωργική ρύπανση των υδάτων, η απώλεια καλλιεργήσιμης γης, η καταβύθιση του Δέλτα εξαιτίας του φράγματος του Ασουάν, η εισχώρηση του νερού της θάλασσας στο Δέλτα, η επέκταση των πόλεων εις βάρος της καλλιεργήσιμης γης".

Την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουνίου αναμένεται να χαιρετήσουν η συντονίστρια Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής κα Μαρία Κουμαριανού, ο δ/ντής της Αχιλλοπουλείου Σχολής Καΐρου κ. Χαράλαμπος Κουγεμήτρος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου και ο διευθυντής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης κ. Αδάμ Στάμος.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό πρακτορείο θα ακουστούν εισηγήσεις σε θέματα που αφορούν την ιστορία της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, την αειφορία, την «Πολιτιστική Ποικιλότητα ως βασικό άξονα ανάπτυξης ενός σύγχρονου αειφόρου σχολείου», και θα δοθεί ομιλία με τίτλο «Ένα ιστορικό κτίριο της πόλης του Καΐρου θα διηγηθεί την ιστορία του».

SPONSORED LINKS

"Κάθε επανάσταση εξατμίζεται και αφήνει ένα κατακάθι γραφειοκρατίας.
 
"

Φραντς Καφκα

  • 1897 - Μετά τον Ελληνοτουρκικό Πόλεμο του 1897 υπογράφεται η συνθήκη ειρήνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη, με την οποία τροποποιούνται τα ελληνοτουρκικά σύνορα σε βάρος της Ελλάδας και επιβάλλεται στην Ελλάδα ο Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος και η υποχρέωση να καταβάλλει στην Τουρκία 4.000.000 τουρκικές λίρες, ως πολεμική αποζημίωση.
    1916 - Το πλωτό νοσοκομείο Βρετανικός και αδελφό πλοίο του Τιτανικού βυθίζεται ανάμεσα στο ακρωτήριο του Σουνίου και του νησιού Κέα.
    1940 - Ο Ελληνικός Στρατός, μετά από επιθετικές επιχειρήσεις από τις 14-11-40, απελευθερώνει το Λεσκοβίκι και την Κορυτσά και καταλαμβάνει τους ορεινούς όγκους Μόροβα και Ιβάν.

© 2002-2017 MEDIA2DAY