ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Θεσσαλονίκη: Εφαρμογή κατά των ρύπων φορτηγών και του άγχους των οδηγών τους

Από την αποτίμηση των ωφελειών της εφαρμογής προέκυψε η χρησιμότητά της σε ό,τι αφορά τη μείωση των εκπομπών ρύπων από τα οχήματα, την εξοικονόμηση καυσίμων, αλλά και τον περιορισμό του άγχους των οδηγών

Πηγή: Real.gr
Θεσσαλονίκη: Εφαρμογή κατά των ρύπων φορτηγών και του άγχους των οδηγών τους

Με καινοτόμα συστήματα ψηφιακής τεχνολογίας εφοδιάστηκαν δέκα φορτηγά που εκτελούν υπηρεσίες μεταφορών στη Θεσσαλονίκη.

Οι χρήστες τους εξοικειώθηκαν με τη σχετική εφαρμογή και την ώρα που οδηγούν λαμβάνουν σήματα από κατάλληλα εξοπλισμένους σηματοδότες σε βασικές αρτηρίες της Θεσσαλονίκης για την ταχύτητα με την οποία θα πρέπει να κινούνται όταν προσεγγίζουν τα φανάρια.

Παράλληλα δέχονται οδηγίες για περιβαλλοντικά φιλική οδήγηση σε όλες τις διαδρομές που ακολουθούν, καθώς και υπηρεσίες εκτίμησης του αποτυπώματος του διοξειδίου του άνθρακα και την παρακολούθηση της παράδοσης φορτίων τους.

Από την αποτίμηση των ωφελειών της εφαρμογής προέκυψε η χρησιμότητά της σε ό,τι αφορά τη μείωση των εκπομπών ρύπων από τα οχήματα, την εξοικονόμηση καυσίμων, αλλά και τον περιορισμό του άγχους των οδηγών.

Τα παραπάνω αναφέρθηκαν σε συνάντηση εργασίας, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «CO-GISTICS - COoperative loGISTICS for sustainable mobility of goods» του προγράμματος για τη μείωση των επιπτώσεων των εμπορευματικών ροών στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΙΜΕΤ-ΕΚΕΤΑ) και δύο ιδιωτικές μεταφορικές εταιρίες.

«Το έργο στοχεύει στην ανάδειξη των πλεονεκτημάτων των έξυπνων συστημάτων στις εμπορευματικές μεταφορές καθώς και στη μείωση της συμφόρησης στις οδικές μεταφορές. Έχει ως σκοπό να αυξήσει την αποδοτικότητα του κλάδου των εμπορευματικών μεταφορών μειώνοντας την κατανάλωση καυσίμων και βέβαια συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος.

Επιπρόσθετα, οι οδηγοί των φορτηγών μπορούν να ωφεληθούν από τη χρήση της πιλοτικής εφαρμογής πετυχαίνοντας βελτίωση των συνθηκών εργασίας και μείωση του άγχους μέσα από την παροχή πληροφοριών σχετικά με την κίνηση στην Δυτική Θεσσαλονίκη και τον εκτιμώμενο χρόνο αναμονής στους σηματοδότες» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών, Δημήτρης Χατζηβρέττας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SPONSORED LINKS

"Οι άνθρωποι δεν δέχονται την αλλαγή παρά μόνο όταν υπάρχει ανάγκη και δεν βλέπουν την ανάγκη παρά μόνο όταν υπάρχει κρίση."

Jean Monnet

  • 1719- Το Λιχτενστάιν κηρύττει ανεξαρτησία από την Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία του Γερμανικού Έθνους.
    1821- Γίνεται η Άλωση της Τριπολιτσάς κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821.
    1846- Ανακαλύπτεται ο πλανήτης Ποσειδώνας, από το Γερμανό Γιόχαν Γκάλε.
    1941- Πρώτα πειράματα θανάτωσης σε θαλάμους αερίων στο Άουσβιτς κατά το Ολοκαύτωμα.

© 2002-2017 MEDIA2DAY