ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Εικόνες – σοκ από ζωολογικό κήπο στη Βενεζουέλα: Σκελετωμένος ελέφαντας

Αίτηση να κλείσει και τα ζώα να μεταφερθούν καταθέτουν σήμερα δεκάδες ζωοφιλικές οργανώσεις παγκοσμίως για τον ζωολογικό κήπο – «κόλαση» του Καράκας στην Βενεζουέλα.

Υπολογιστής αναλύει δείγματα αίματος και κάνει διαγνώσεις καρκίνου πριν από την εμφάνιση των συμπτωμάτων

Το λογισμικό ανιχνεύει το καρκινικό DNA που κυκλοφορεί στο αίμα ενός ασθενούς...

Το χωριό των πελαργών! Στο Κλειδί Ημαθίας οι πελαργοί φέρνουν την άνοιξη

Ιδιαίτερα περήφανοι είναι οι κάτοικοι του χωριού για το γεγονός ότι οι πελαργοί «προτιμούν» το χωριό τους (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ).

Η αρχαιότερη πυραμίδα του κόσμου βρίσκεται στο Άργος;

Μια ανάσα από την πόλη του Άργους βρίσκεται η πυραμίδα του Ελληνικού, η οποία στέκει πάνω σε έναν αρχαίο δρόμο που κάποτε ένωνε το Άργος με την Τεγέα και από την οποία έλεγχαν όπως φαίνεται τους γύρω οδικούς άξονες.

Πανεπιστήμιο Κύπρου: Μελέτη για αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου από Αζερμπαϊτζάν

Ο αγωγός TAP θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το κοίτασμα Shah Deniz II στο Αζερμπαϊτζάν και, μέσω Ελλάδας, Αλβανίας και Αδριατικής, θα καταλήγει στη Νότια Ιταλία και από εκεί στη Δυτική Ευρώπη.

Αστεροσκοπείο θα αναζητήσει βαρυτικά κύματα από τις απαρχές του σύμπαντος

Αν και η CMB είναι το αρχαιότερο «απολίθωμα» που μέχρι σήμερα έχουν στη διάθεσή τους οι επιστήμονες για να μελετήσουν τη συμπαντική ιστορία, στόχος του Αστεροσκοπείου είναι να πάει πολύ πιο πίσω από τα 380.000 έτη, φθάνοντας σε λίγα τρισεκατομμυριοστά του τρισεκατομμυριοστού του δευτερολέπτου μετά τη Μεγάλη Έκρηξη.

«Έξυπνα» νησιά στην Ευρώπη

Πρωτοβουλία για την υλοποίηση βιώσιμων έργων στη νησιωτική ευρωπαϊκή επικράτεια

Γερμανία: Ενεργοποίηση του μεγαλύτερου τεχνητού ήλιου στον κόσμο

Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι το έργο θα τους βοηθήσει να καταλάβουν πώς να αξιοποιήσουν καλύτερα την τεράστια ποσότητα ενέργειας από το φως του ήλιου στη Γη.

Η ελληνική σημαία στο doodle της Google για την 25η Μαρτίου

Με αφορμή την επέτειο της ελληνικής επανάστασης του 1821, η γνωστή μηχανή αναζήτησης φέρει τα χρώματα και την σημαία της Ελλάδας!

Η τήξη των πάγων Αρκτικής επιδεινώνει την ρύπανση του Πεκίνου

«Παρά τις προσπάθειες για τη μείωση των εκπομπών, πιστεύουμε ότι η αιθαλομίχλη θα συνεχίσει κατά πάσα πιθανότητα στο εγγύς μέλλον. Οι εκπομπές δεν είναι πλέον ο μόνος παράγοντας για αυτές τις συνθήκες», κατέληξε ο Γουάνγκ.

SPONSORED LINKS

"Ο πιο πλούσιος είναι οι οικονόμος, ο πιο φτωχός είναι ο φιλάργυρος."

Νικολά Σαμφόρ, συγγραφέας

  • 1821 - Ελληνική Επανάσταση: Κηρύσσεται η έναρξη της επανάστασης στην Στερεά Ελλάδα κοντά στη Λιβαδειά, με παρόντες τους οπλαρχηγούς Αθανάσιο Διάκο και Βασίλη Μπούσγο και προκρίτους της περιοχής. Την ίδια μέρα τα Σάλωνα περνούν στον έλεγχο των Ελλήνων επαναστατών. Επίσης την μέρα αυτή μπαίνει ο Αλέξανδρος Υψηλάντης με τον στρατό του στο Βουκουρέστι.
    1958 - Ο Νικήτα Χρουστσώφ εκλέγεται Πρόεδρος της Κυβέρνησης της Σοβιετικής Ένωσης, αντικαθιστώντας τον Γκεόργκι Μαλένκοφ.
    1977 - Η μεγαλύτερη αεροπορική τραγωδία: 583 άνθρωποι σκοτώνονται σε σύγκρουση δύο αεροσκαφών τύπου Boeing 747 στο αεροδρόμιο της Τενερίφης, στα Κανάρια νησιά, της Ισπανίας.

© 2002-2017 MEDIA2DAY