ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λαμπαδηδρομία στη μνήμη των 200 εκτελεσθέντων στο σκοπευτήριο Καισαριανής το 1944

Η συμβολική λαμπαδηδρομία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Μαΐου.

Πηγή: Real.gr
Λαμπαδηδρομία στη μνήμη των 200 εκτελεσθέντων στο σκοπευτήριο Καισαριανής το 1944

Συμβολική λαμπαδηδρομία στη μνήμη των 200 κομμουνιστών που μεταφέρθηκαν από το Μπλόκ 15 και εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς κατακτητές στο σκοπευτήριο της Καισαριανής την 1η Μαΐου του 1944, διοργανώνουν οι Δήμοι Χαϊδαρίου και Καισαριανής, την Κυριακή 7 Μαΐου.

Οι δρομείς θα ακολουθήσουν τη διαδρομή που έκαναν τότε τα γερμανικά καμιόνια, από το στρατόπεδο Χαϊδαρίου έως το σκοπευτήριο.

Η συνολική απόσταση είναι 13 χιλιόμετρα και η εκκίνηση θα δοθεί στις 09:30 το πρωί.

Η διαδρομή είναι η εξής: οδός Φλούτζη - Αγωνιστών Στρατοπέδου Χαϊδαρίου - Χίου - Στρ. Καραϊσκάκη - Ιερά Οδός - Πειραιώς - Ερμού - Νίκης - Φιλελλήνων - Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας - Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας - Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου - Λεωφόρος Βασιλέως Αλεξάνδρου - Γρηγορίου Θεολόγου - Κουκουτζά - Ηρώων Σκοπευτηρίου.

Σε όλη τη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας, θα υπάρχουν συνοδευτικά οχήματα της τροχαίας για την ασφάλεια των αθλητών, καθώς και νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

Με την ολοκλήρωση της διαδρομής θα γίνει απονομή συμβολικών τιμητικών επαίνων συμμετοχής στο θυσιαστήριο της Καισαριανής.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι είναι ηλικίας άνω των 14 ετών, ενώ δηλώσεις συμμετοχής θα πραγματοποιούνται μέχρι και μία ώρα πριν από την εκκίνηση.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2132047236 και 2132047254.

Η λαμπαδηδρομία αποτελεί την κορύφωση των διήμερων πολιτικών, πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων που διοργανώνουν οι δύο Δήμοι για να τιμήσουν τους εκτελεσθέντες. Στις εκδηλώσεις περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων αγώνας ανώμαλου δρόμου μέσα στο

Σκοπευτήριο, προς τιμή του επικεφαλής των 200 θυσιασθέντων πατριωτών, Ναπολέοντα Σουκατζίδη (Σάββατο 6 Μαΐου, 18:30), καθώς και συγκέντρωση στο παλαιό δημαρχείο Καισαριανής (Εθνικής Αντιστάσεως & Υμηττού) και πικετοφορία προς το σκοπευτήριο (Κυριακή 7 Μαΐου, 09:30).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SPONSORED LINKS

"Η επανάσταση είναι σαν το ποδήλατο. Αν σταματήσουμε να κάνουμε πεντάλ, θα πέσουμε."

Φιντέλ Κάστρο

  • 1675 - Ιδρύεται στην Αγγλία το αστεροσκοπείο του Γκρίνουιτς.
    1913 - Οι ελληνικές δυνάμεις θριαμβεύουν επί των βουλγαρικών στη Μάχη του Κιλκίς.
    1919 - Επαναστατικό κίνημα ξεσπά στην Κωνσταντινούπολη, με αρχηγό τον στρατηγό Κεμάλ πασά.
    1979 - 85 αρχαία αντικείμενα, κυρίως κεραμικά, που κατασχέθηκαν από τη Βρετανία, επιστρέφονται στην Κύπρο.
    1941 - Ξεκινάει η "Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα", η γερμανική επίθεση στην ΕΣΣΔ.

© 2002-2018 MEDIA2DAY